In ianuarie NU am primit indemnizatia pe luna decembrie pentru fetita mea (incadradata in caz de handicap grav) marita cu 25 %.sunt in legatura cu foarte multi parinti din tara,ei au primit deja marita indemnizatia sau salariul(depinde fiecare pentru ce a optat).cand am sunat la primaria de care apartit ,cea de la asistenta sociala mi_a spus ca nu s_a marit nimic.cum s-o conving sa-mi dea aceasta marire.i-am explicat ca legea 2932015 se aplica in toata tara,dar pur si simplu nu vrea.
Invocati-le art. III din legea 293/2015, acolo spune ca pentru salariatii din sistemul asistentei sociale majorarea se face cu 25% fata de nivelul lunii septembrie 2010. De asemenea, aduceti-le aminte (asta daca au stiut vreodata) ca indemnizatia acordata persoanelor cu handicap grav, care nu au angajat asistent personal, este echivalenta cu salariul asistentului social debutant cu studii medii ( art. 43 alin. 1 din legea 448/2006), iar asistentul social debutant cu studii medii este inscris in legea 284/2010, anexa III, capitolul I punctul 3.2 "Salarii de baza pentru personalul de specialitate din unitatile de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica", ceea ce va da dreptul la majorarea de 25%.
Succes!