avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia marita pentru persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia marita pentru persoana cu handicap grav

In ianuarie NU am primit indemnizatia pe luna decembrie pentru fetita mea (incadradata in caz de handicap grav) marita cu 25 %.sunt in legatura cu foarte multi parinti din tara,ei au primit deja marita indemnizatia sau salariul(depinde fiecare pentru ce a optat).cand am sunat la primaria de care apartit ,cea de la asistenta sociala mi_a spus ca nu s_a marit nimic.cum s-o conving sa-mi dea aceasta marire.i-am explicat ca legea 2932015 se aplica in toata tara,dar pur si simplu nu vrea.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:38, 29 Ianuarie 2016
Invocati-le art. III din legea 293/2015, acolo spune ca pentru salariatii din sistemul asistentei sociale majorarea se face cu 25% fata de nivelul lunii septembrie 2010. De asemenea, aduceti-le aminte (asta daca au stiut vreodata) ca indemnizatia acordata persoanelor cu handicap grav, care nu au angajat asistent personal, este echivalenta cu salariul asistentului social debutant cu studii medii ( art. 43 alin. 1 din legea 448/2006), iar asistentul social debutant cu studii medii este inscris in legea 284/2010, anexa III, capitolul I punctul 3.2 "Salarii de baza pentru personalul de specialitate din unitatile de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica", ceea ce va da dreptul la majorarea de 25%.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare de salariu Handralaura Handralaura Sunt asistent personal angajata la primarie as vrea sa stiu daca se majoreaza salariul meu cu 10% din luna decembrie ? (vezi toată discuția)
Diminuare indemnizatie insotitor geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. As dori sa mi spuna cineva daca diminuarea salariilor bugetarilor cf. Legii nr.118/2010 afecteaza si cuantumul indemnizatiei pentru insotitor ... (vezi toată discuția)
Angajare asistenti personali anya_bc24 anya_bc24 Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la art. 37 alin (1) - drepturile asistentilor personali, la lit a) ... (vezi toată discuția)