avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu se doreste eliberearea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu se doreste eliberearea titlului de proprietate

Buna seara!

Bunicul meu a ajuns la o varsta la care se gandeste sa isi rezolve toate actele. La moarte bunicii lui in anul 1953 a primit un certificat de mostenitor din partea "Notariatului de Stat a Raionului Salonta, Regiunea Oradea" prin care i se ofera bunicului meu "intregul patrimoniu ramas dupa decedata yyy cu titlu de mostenire legala, nepotului ei de fiu, minor, aflat sub tutela mamei sale". Mostenire consta in imobile, terenuri intravilane si extravilane, plus alte bunuri mobile.

Totodata, mai exista o adeverinta de avere eliberata de Primaria Comunei in anul 1997 care atesta toate terenurile extravilane (agrare) care ii revin bunicului.

Inginerul agronom, impreuna cu primarul comunei de care apartine bunicul, ne-a spus ca nu se poate elibera un titlu de proprietate in baza acestor acte deoarece "nu s-a solicitat dupa Revolutie restituirea tuturor terenurilor cu care a participat in Coolectivele Agricole de Productie (CAP) in perioada comunista". Au trecut patru luni de la raspunsul lor si de fiecare data cand ii rog sa gasim o solutie sau sa discutam cu un avocat imi spun ca nu se mai poate face nimic.

Va rog sa imi oferiti putin ajutor cu aceasta problema. Oare chiar acel act de mostenire din anul 1953 este doar o bucata de hartie? Ce pasi trebuie sa urmez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:42, 28 Ianuarie 2016
Daca nu s-a depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in termenele prevazute de legea 18/1991, legea 1/2000 sau legea 247/2005, nu se mai poate face nimic. Nu este rea vointa din partea primariei, ei doar aplica legea. Dvs. erati obligat, sub sanctiunea pierderii dreptului, sa solicitati restituirea acelor terenuri in termen.
Atunci, de ce Primaria a oferit o adeverinta in anul 1997 prin care bunicul meu este luat in evidenta cu suprafata totala a terenurilor, iar in acest moment nu doreste sa ii ofere titlu de proprietate asupra lor?

Va rog sa tinem cont de faptul ca bunicul plateste impozite pentru aceste terenuri incepand cu anul 1990. Iar acum i se spune ca nu ii poate oferi titlu de proprietate pentru aceste terenuri.
Nu stiu de ce a eliberat primaria acea adeverinta, ori in ce baza v-a incasat impozitul, tot ce va pot spune este ca daca nu ati formulat cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in termenul prevazut de vreuna din legile fondului funciar, nu vi se poate elibera titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren leusan leusan Bunicul mei patern a detinut mai multe terenuri atat intravilane cat si extravilane ,pe raza unei comune,care au fost preluate abuzivc odata cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare carmen beladona carmen beladona bunicul meu care a decedat avea un pamant. Am facut un extras de cf si este intabulat bunicul meu si acum la oras la cadastru. M-am dus la primaria satului ... (vezi toată discuția)
Primaria unei comune realizeaza fals in acte oana zamfir oana zamfir Buna seara,strabunicul meu care a decedat in 1999 a lasat in urma 4 frati dintre care unul a decedat .fratii ramasi in viata se inteleg si sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)