avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE

Buna ziua,

Am urmatoarea problema, pe care am rugamintea sa ma ajutati s-o rezolv.
Pe adresa firmei unde lucrez, s-a primit, din partea unui alt angajator (autoritate publica), in data de 15 ianuarie, o solicitare pentru detasarea mea.
Mi-am dat acordul pentru acest lucru, firma a raspuns pozitiv acestei solicitari si a emis, pe numele subsemnatului o Decizia de detasare, incepand cu data de 20 ianuarie..
Solicitantul nu a avut nici o reactie vis-a-vis de cele de mai sus, lucrurile ramand in suspans.
Firma unde lucrez nu a efectuat modificari in REVISAL si nici nu poate sa-mi spuna ce se intampla.

As dori sa stiu, DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL/RESURSE UMANE, ce ar trebui sa faca firma, respectiv eu in aceasta situatie?

Se incalca prin aceasta atitudine ceva reglementari/legi in vigoare?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
tituspop2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: tituspop2006 , utilizator 10:49, 28 Ianuarie 2016
Incepand cu 20.01.2016 , dvs va trebui sa lucrati la societatea la care ati fost detasat.

In acest caz, societatea de la care este detasat salariatul trebuie sa inregistre perioada de detasare in Revisal, astfel va completa :
- denumirea angajatorului unde va fi detasat contractul
- CUI/CIF/CNP al angajatorulu unde va fi detasat contractul
- tara angajatorului unde va fi detasat contractul din lista de valori predefinite
- data inceput detasare
- fata sfarsit detasare.

Angajatorul la care salariatul sunteti detasat, nu are obligatii cu privire la inregistrarea detasarii in Revisal.

Detasarea se inregistreaza anterior inceperii detasarii, conform art.4 alin.1 lit.e din HG 500/2011 .

Netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4 din HG 500/2011 constituie contraventie , sanctionata de catre ITM cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detașare in sua Mateiutza Mateiutza Detașarea in SUA cum se transmite in revisal, in baza cărui articol din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in revisal la detasare IMAGINE28 IMAGINE28 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru transmiterea in Revisal a unei detasari la o alta societate din tara. Se mai face si ... (vezi toată discuția)
Detasare nicoleta_blu nicoleta_blu Va rog sa-mi explicati ce trebuie sa fac pentru a detasa un angajat de pe o firma pe alta, pe aceeasi functie (cand si cum fac detasarea in revisal). Va ... (vezi toată discuția)