avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare, donatie, etc. pentru cedare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare, donatie, etc. pentru cedare cota de proprietate imobil

Buna ziua!
Sunt o persoana recasatorita ,amandoi avem copii majori din primul mariaj.Eu sunt posesorul unui imobil cu act de donatie de la parintii mei care sunt inca in viata si as dori sa o introduc si pe sotia mea in acel act incat sa fim linistiti la batranete .Nu stiu ce act sa fac incat sa nu existe probleme pt.cel care va ramane singur dupa decesul celuilalt.Trist,dar adevarat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: duduta28 , utilizator 10:37, 30 Mai 2016
Puteti face act de donatie catre sotie pentru 1/2 din imobil.
De ce ati sta mai linistiti la batranete? caci si daca ati fi amandoi proprietari, tot veti fi mosteniti fiecare de copilul sau. Ba mai mult, daca sotia va deceda prima, veti avea mai putine drepturi decat daca lasati lucrurile asa.
In esenta, ati inteles care e situatia cu mostenirea, cat ati mosteni fiecare in fiecare situatie?
Puteți prin testament sa ii lăsați nevestei drept de uzufruct viager si nuda proprietate, copiilor dvs.
Astfel, dacă divorțează nu va afectează proprietatea ( daca o improprietariti, poate cere partajul), dacă decedează înainte, nu va vor deranja copii ei, iar dacă decedează după dvs, nu o vor deranja copiii dvs.
După celebrul ei, se radiază uzufructul și casa o împart copiii dvs, astfel toată lumea va fi mulțumită.
Ar fi o problemă cu testamentul dacă se incalca rezerva succesorala a copiilor.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Pt.dna av.avlil va rog sa fiti mai explicita.Nu am studii de spec.

Va multumesc.
Buna ziua,
Imi cer scuze ca abia acum mi-am permis sa fac niste precizari.Sotia actuala a contribuit cu o suma destul de importanta la casa mea si este logic sa transform actul pe care il am ,de DONATIE intr-un act unde sa devenim proprietari de drept.Problema este ca nici acum nu stiu ce act sa facem.Eu am un copil din primul mariaj si sotia tot un copil.
Multumim anticipat.

Alte discuții în legătură

Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)