avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietara refuza plata sultei stabilite la tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietara refuza plata sultei stabilite la tribunal

In urma unui proces s-a emis hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit situatia celor 2 coproprietari ai unui imobil la curte.In speta, eu si mama adoptiva, ambele mostenind imobilul dupa tata/sot in cote de 3/4 eu si 1/4 ea ca sotie supravietuitoare.Instanta a hotarat sa i se atribuie tot imobilul ei ca sa aiba unde locui, si sa-mi dea mie 3/4 din valoarea casei, adica 50.000. euro, in termen de 6 luni. Termenul expira in septembrie iar individa refuza orice plata refuza sa imi raspunda si sa vorbeasca cu mine, nu pot nici macar intra sa-mi iau lucrurile din camera mea.Ce pot face, trebuie sa ajung la executor judecatoresc sau sa fac alta actiune in instanta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:04, 31 Iulie 2009
Luati legatura cu un executor judecatoresc.....se rezolva mai repede.
mergeti cu acea hotarare judecatoreasca la un executor judecatoresc .
aveti grija la termenul de prescriptie care este de 3 ani .
Incepeti executarea silita pentru respectarea obligatiilor stabilite prin sentinta civila.
Grabiti-va sa initiati procedura mentionata,:help: ca sa nu pierdeti drepturile castigate prin s.c.
Nu va puneti sperantele intr-un nou proces pentru ca riscati sa pierdeti fiind posibil sa se invoce autoritatea de lucru judecat.
Daca sustineti ca in septembrie 2009 se implinesc cei trei ani de cand s.c. a ramas definitiva, nu mai stati pe ganduri, actionati, de preferat, imediat (azi...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Plata sulta partaj - termen soseta16 soseta16 Buna ziua ! Apelez la dumnevoastra cu urmatoarea problema. Sunt in proces de partaj cu fostul sot si in urma ultimei hotarari sunt obligata la plata unei ... (vezi toată discuția)
Neonorarea din partea unei firme de transport gaze a contractului incheiat Paneagri Paneagri Cum pot recupera sumele neplatite conform contractului incheiat acum 3-4 ani (5000 ron/an)? (vezi toată discuția)