avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Despre PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Despre PFA

o intrebare am si eu
lucrez la o firma si angajatorul imi cere sa fac PFA pentru a-mi plati salariul.
ce imi sugerati?e ok sa fac PFA?daca imi da 1500 ron eu ce trebuie sa platesc la stat pe luna?

multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:37, 28 Ianuarie 2016
Aceasta este o practica pe care o folosesc unii angajatori pentru a transfera plata obligatiilor sociale pentru salarii, de la firma la salariat, prin PFA. Astfel pentru un salariu de 1500 lei acordat salariatului, firma va plati toate contributiile la buget( CAS, sanatate, somaj, fond garantare salarii, fond risc, fond concedii medicale), iar daca plateste aceasi suma unei PFA nu va mai plati aceste contributii, care vor intra in sarcina PFA, daca sunteti salariat la PFA. Daca sunteti doar detinatorul PFA si nu sunteti salariat cu contract de munca, PFA va plati CAS si sanatate pentru suma incasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul real si salariul de pe cartea de munca MGabriel MGabriel Am un salariu real net de 1500 RON,pe aceasta valoare semnand si statul de plata. Pe cartea de munca am trecut un salariu de 880 RON (brut). Am fost nevoit ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Cas Univ Univ Buna ziua, Imi puteti spune, va rog in procente care este contributia angajatorului la stat pentru CAS, ASS, si partea de SOMAJ? Multumesc frumos (vezi toată discuția)