avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata CASS , persoana fara venit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata CASS , persoana fara venit

Buna ziua
Am o intrebare si doresc ca o persoana competenta in acest domeniu daca doreste sa imi raspunda .
Un prieten in momentul de fata a terminat perioada de somaj la care a avut dreptul , iar de o saptamana a devenit o persoana fara venituri .
Stiu ca , conform noului cod fiscal art 180 , persoanele care nu realizeaza venituri vor trebui sa depuna declaratia 604 pt a plati CASS .
In cazul in care detine un cont in banca cu economii realizate in decursul timpului , in ce categorie se incadreaza ? Realizeaza sau nu realizeaza venituri ? Depune declaratia 604 sau nu ? Aceasta situatie se incadreaza la alt articol din codul fiscal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 29 Ianuarie 2016
Pentru veniturile din dobânzi, anumite categorii de persoane, respectiv persoanele care în anul fiscal nu obţin venituri din salarii sau asimilate acestora vor datora, pe lângă impozitul pe venituri din investiţii, şi CASS calculat la o baza lunară minimă la nivelul salariului minim brut pe ţară.

Cei care au bani în depozite pentru care obțin dobândă nu trebuie să depună nicio declarație la Fisc în acest sens.

Pentru CASS datorată veniturilor din dobânzi, autoritățile fiscale emit persoanelor fizice decizii de impunere reprezentând obligația anuală de plată a contribuției, ce trebuie plătită de către persoanele fizice în termen de 60 de zile de la data comunicării.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)
Formularul 604 se poate depune online? precious007 precious007 Buna ziua, Revin cu o intrebare, nu am reusit sa ma clarific dupa ultima mea postare. Formularul 604 se poate depune online? A reusit cineva sa depuna ... (vezi toată discuția)
Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi. Mentionati in acest articol ... (vezi toată discuția)