avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul prenatal

daca sunt angajat din data 15 07 2015 iar sotia naste in iunie..adica cu o luna inainte sa fac un an..pot beneficia de concediu prenatal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:42, 28 Ianuarie 2016
1. Concediul prenatal face parte din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) si se acorda numai mamelor pentru ca numai ele nasc.

2. Dvs. veti sa intrebati daca puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului.

3. - Daca nasterea are loc in iunie 2016 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta sunt iulie 2015 - iunie 2016.
- Daca spuneti ca aveti venituri din salarii incepand cu luna iulie 2015 atunci veti putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal roxelia roxelia Buna seara A o nelamurire cu priire la urmatorul fapt: M-am angajat la firma la care lucrez pe data de 15 iunie 2015.Intre timp am ramas insarcinata si ar ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, zanionel zanionel Am absovit facultatea acum 2 ani am obtinut si licenta dar nu am gasit loc de munca,acum sunt gravida in luna a 3-a ,ce as putea face atunci cand am sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mileaflorica mileaflorica Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: Am lucrat cu contract de munca din 20.04.2015 pana in ... (vezi toată discuția)