avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangerea prealabila - infractiuni specifice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangerea prealabila - infractiuni specifice

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

in cazul infractiunilor prevazute la art. 322 (falsul in inscrisuri sub semnatura privata) si la art 323 (uzul de fals) NCP, este necesara plangerea prealabila sau se poate depune direct plangere penala?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mariuspol , utilizator 19:23, 16 Octombrie 2017
Buna ziua,
Plangerea penala este similara plangerii prealabile.
Plangere penala trebuie sa depuneti, plangerea prealabila se depune doar în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere pentru a se pune în mişcare a acţiunea penala.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua?in cat timp se poate face o plangere la fals in inscrisuri?? Este necesara plangerea prealabila??
Nu este necesara plangerea prealabila.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva prim procurorului markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru fals si uz de fals utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu o intrebare: administratorul unei societati, care este si asociat cu 95% din capital a semnat in locul celuilalt asociat. Acesta din ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)