avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ping pong cu un dosar penal de abandon, intre instanta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ping pong cu un dosar penal de abandon, intre instanta si parchet timp de 5 ani!

in anul 2011 am depus o plangere de abandon de familie.a fost solutionata cu amenda.am contestat-o la prim procuror si apoi in instanta.in 2013 instanta imi admite plangerea si trimite dosarul inapoi la parchet ptr completarea urmaririi penale, explicand clar instamnta ce anume trebuie sa faca parchetul.in 2014 se termina cercetarea si parchetul da o ordonanta de clasare, fara sa faca nimic din ceea ce a cerut judecatoria.depun din nou plangere in instanta, din nou se admite si din nou se trimite cauza la parchet ptr complet urmaririi penale.in mai 2015 din nou parchetul da ordonanta de clasare si acum in 2016 din nou instanta imi admite plangerea si trimite dosarul la parchet ptr completarea urmaririi penale.am facut intre toate aceste plangeri si o plangere la csm explicand aceasta situatie ciudata si mi s-a raspuns ca atata timp cat am cale de atac...respectiv plangerea la judec de camera prelimiara ei nu au de ce sa intervina.
eu , oricum si orice ar fi nu renunt.uite asa mai sunt niste nebuni care nu vor sa renunte.ba mai mult acum am cerut si avocat din oficiu ptr fiica mea care este minora.daca tot vrea neaparat statul sa nu faca ce trebuie macar sa mai cheltuie niste bani.
cati ani credeti ca ne vom mai distra asa?nu exista nicio posibilitate ca acest parchet sa primeasca vreo sanctiune ptr faptul ca nu respecta ceea ce spune un judecator?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 05:17, 29 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Formulati iar plangere la CSM si aratati ca veti depune plangere impotriva Romaniei la CEDO pentr tergiversare respectiv art. 6 din Conventie teze termenului rezonabil.
ideea este ca termenul solutionarii a fost rezonabil.ptr ca acest dosar a fost solutionat de 3 ori de parchet in acesti ani, doar ca eu si instanta nu am fost de acord cu ceea ce au facut ei.si instanta la fel a solutionat in termen rezonabil.problema este ca parchetul pur si simplu nu vrea sa respecte ceea ce ii cere instanta,iar camera preliminara nu poate trimite dosarul mai departe sa ne judecam ptr ca trebuie completata urmarirea penala.
voi mai incerca cu o noua plangere la csm.
Parchetul este obligat sa facă ce ii cere instanta în mod expres.

Faceți sesizare la CSM.
raspuns csm:" potrivit art.64 pc.2 din legea nr.304/2004, privind organizarea judiciara,republicata,in solutiile dispuse, procurorul este independent, in conditiile prevazute de lege, iar csm nu este organ de control judiciar si nu are competenta de a analiza legalitatea si temeinicia masurilor si actelor procurorului, acest fapt realizandu-se doar in conditiile legii, prevazute de codul de pr.penala si numai de autoritatile judiciare, prevazute de aceste texte de lege.
nemultumirile,legate de hotararea judecatoreasca pronuntata pot fi valorificate numai in cadrul cailor de atac prevazute de lege.
judecatorii si procurorii pot fi sanctionati discipilnar ptr abaterile prev la art.99 din legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modif si complet ulterioare, fara a putea fi puse in discutie solutiile adoptate de acestia.
in situatia in care apreciati ac a fost savarsita una dintre abaterile disciplinare expres prevazute in art.anterior mentionat, puteti reveni cu un memoriu in care sa descrieti concret instanta judecatoareasca,nr.dosarului si fapta ce ar putea atrage raspunderea disciplinara a magistratului in cauza.:"
mentionez ca m-am adresat csm dar si in atentia inspectiei judiciare si am depus si hotararile isntentelor in care spuneau clar ce anume trebuie sa faca parchetul.dar..nici dracu nu le-a citit ! asta este problema.nimeni nu citeste nimic.
Parca v-am mai intreba si alta data, de ce nu depuneti mai multe plangeri prealabile?, cum se implinesc 3 luni de neplata, mai depuneti una.

Alte discuții în legătură

Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)
Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)