am o sulta primita in contul de consemnari al unui executor .trebuie ridicata suma de bani imediat sau pot s-o ridic si peste un an? suma este o oferta reala de plata a unei sulte obtinuta in baza unei hotarari definitive in 2007,acum dupa 9 ani am fost somata de executor dar nu am putut merge si am fost instiintata ca s-au depus in cont. ce se intampla daca nu o ridic ?pot patii ceva, o poate ridica din nou persoana care i-a depus acum cand si-a rezolvat problema cu sarcina inscisa la cadastru?
Buna ziua,
O puteti ridica oricand dar veti plati comision bancii in functie de timp.
Va sfatuiesc sa o ridicati sau sa o transferati in contul dumneavoastra.
multumesc frumos dar tot nu inteleg de fapt de unde trebuie ridicati banii?de ce de la banca? aici scrie contul de consemnari al executorului. cum putea cineva sa-mi faca mie personal un cont fara date de pe actul de identitate. aici este vorba de o hotarare care este prescrisa.
De la cec ( care tot banca e). Mergeți când doriți cu ce ati primit de la executor și va luați banii.
Nu v-a făcut nimeni cont, însă cec primește sume spre consemnare. Practic, debitorul a avut nevoie sa se elibereze de sarcina și v- a pus banii spre păstrare pana veți putea sa ii ridicați. Se face prin executor care încheie un pe, în vaza căruia se va radia sarcina din cartea funciara.
Dacă vi-i trimitea personal avea nevoie de declarația dvs ca a plătit și nu mai sunt pretenții.
multumesc frumos dar mai am o intrebare aceasta persoana mai trebuia sa plateasc o sulta egala cu cea pe care mi-a platit-o mie si unui frate care acum 4 ani a decedat. de acea sulta cum se scade v-a trebui sa-i cheme la notar pe toti ceilalti frati sau in instanta?
Nu stiu daca nu cumva o fi consemnat si pt el, fara sa stie sau sa anunte ca fratele e decedat.
Mai avea varianta sa actioneze in instanta ca aceasta sa constate ca dreptul la actiune al creditorului e prescris si sa radieze sarcina in baza hotararii. Puteti cere detalii executorului.
Sulta
plecindubai
Am o hotarare definitiva din anul 2007 avand ca obiect partajul succesoral a sase frati,doi frati buni iar patru doar de tata.cei doi frati comform hotararii ... (vezi toată discuția)