avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere restanta, plata partiala foarte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere restanta, plata partiala foarte mica

Parintele nerezident nu a platit pensia de intretinere in ultimii 5 ani, este executat dar nu are bunuri, s-a facut plangere la Politie pt abandon familie, dosarul e aproape de a merge in instanta (s-a dovedit reaua credinta). Pensia de intretinere este de 250 Ron lunar. Zilelea astea (probabil de frica dosarului penal) parintele trimite prin posta 70 Ron. Ce inseamna asta, poate scapa in acest fel de raspunderea penala? Ce este indicat sa faca celalalt parinte, sa ridice banii, sa nu-i ridice? Sunt doar praf in ochi. Restanta este de aproximativ 8000 Ron.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:13, 30 Ianuarie 2016
Având în vedere că e o sumă parțială și pentru luna curentă, plus restanțele neachitate pe ultimii 3 ani, nu poate scăpa de urmărirea penală.
Dar pedeapsa penală poate cel mult să-l condamne la închisoare cu executare, fără ca dumneavoastră să mai puteți recupera banii care se cuvin copilului.
Dacă era salariat, era mai simplu prin poprirea pe salariu până ați fi recuperat restanțele pe ultimii 3 ani, cele mai vechi de 3 ani sunt deja prescrie.
Dar dacă nu are loc de muncă și se dovedește reaua-credință în sensul că realizează venituri la negru, este pasibil să fie condamnat pentru abandon de familie.
Nu are nicio importanta dacă ii ridicați sau nu. Dacă tot i-a trimis, ii puteți ridica.
Vrea sa probeze în instanta ca e de bună-credință.
Dacă va fi condamnat cu suspendare, are obligația sa plătescă și ce va datorează, iar dacă nu io face, se poate revoca suspendare și va executa pedeapsa.
Are șanse și sa fie achitat, rămâne de văzut.
V-ați constituit parte civila?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Da, inclusiv parte civila.
Vă sfătuiesc să ridicați banii. Nu aveți ce dovedi dacă nu încasați banii decât cel puțin faptul că vă interesează mai mult condamnarea debitorului decât valorificarea dreptului copilului la întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare ovidiunicu ovidiunicu datorita situatiei economice precare nu am reusit sa platesc pensia alimentara in ultimii 10 ani. fosta sotie a inteles lucrul acesta si pana luna trecuta nu a ... (vezi toată discuția)
Abandon Borza Borza Buna, vreau sa stiu daca in cazul condamnarii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei(1 an) pentru abandon daca este obligatoriu plata sumei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robert80 robert80 buna ziua am si eu o problema cu pensia alimentara vreau sa stiu ce este de facut in acest caz am divortat si prin sentinta am de platit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)