avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri pentru salariat pe timpul unui litigiu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri pentru salariat pe timpul unui litigiu de munca

Am si eu o propunere in discutie. Daca spre exemplu un salariat a fost concediat ilegal si disciplinar. Acesta actioneaza in instanta angajatorul.Teoretic termenele in litigiile de munca nu pot fi mai mari de 15 zile, dar practic sunt si de 30 zile, iar durata procesului teoretic ar trebui sa fie scurta, dar practic nu este. Daca procesul dureaza un an sau 2 ani, chiar daca la final acesta castiga drepturile salariale, interval de timp in care nu se poate angaja din cauza modului in care i-a fost inchisa in mod abuziv cartea de munca, din ce poate supravietui acest salariat ? Daca este singur si fara venituri ? Sau daca are contractul de munca desfacut disciplinar, dar tot ilegal, acesta nu poate beneficia de somaj nu ? Si ce vina are el ? Exista o posibilitate de solutionare a acestei probleme ? Un ajutor de la stat ceva....temporar pana la solutionarea litigiului in instanta ? Iar dupa solutionarea litigiului eventual, partea care a pierdut sa restituie banii la stat, sau o varianta de genul acesta. Practic in acest caz unde este forma de protectie sociala a statului pentru salariatul concediat ilegal si abuziv ?
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:57, 22 Martie 2010
Pe perioada litigiului de munca salariatul poate sa se angajeze la alta firma fara probleme. Faptul ca este in litigiu de munca cu fostul angajator, nu influenteaza o noua angajare. Totusi, acel om trebuie sa traiasca ....deci sa se angajeze, dar sa continue si litigiu de munca si sa solicite acordarea drepturilor salariale pana la data pronuntarii instantei de judecata.
Asta stiu. Eu vorbeam de situatia in care nu poate. Ia sa incerce cineva sa se angajeze in conditiile in care are ctr de munca desfacut disciplinar, si o sa vada cat este foarte greu. La asta ma refeream.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Este greu, in actualele conditii .... dar nu este imposibil , Krissia sa se angajeze :)
Daaaaaaa ... :sorry:
Va spun eu ca este imposibil, iar daca este posibil, poate ca muncitor necalificat la spatii verzi, in constructii, etc., dar nici acolo..
O persoana calificata, care a avut o functie de raspundere si a cotizat substantial la bugetul de stat, la somaj nu beneficiaza de nimic!!
De ce? Pentru ca a avut un angajator, numit manager, cu patru clase primare si cu cei 7 ani de acasa lipsa, care din "n" motive de razbunare, de prostie si educatie porcina, are o deosebita placere sa faca rau pentru ca altfel nu se simte bine.
Consider ca acesti oameni au probleme grave de comportament cu radacini profunde in copilaria lor nefericita...asa cum un pedofil "naste" pedofili, agresiunea fizica si verbala "naste" criminali...
Cu indisciplina si fara recomandare "te nasti a doua oara"..
Nu vorbesc prostii, pot veni cu argumente concrete ...o poveste de lumea SF-ului, dar totusi o poveste reala, traita in Romania cea de toate zilele...

..."termenele in litigiile de munca nu pot fi mai mari de 15 zile" - alt articol dintr-o lege care nu se respecta.
Pentru nerespectarea acestui termen nu ar trebui actionata instanta, pentru recuperarea prejudiciului??? in situatia in care aceasta dauna morala si materiala nu se recupereaza in totalitate de la angajator???

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? andreea-ioana andreea-ioana Buna seara! Am si eu o problema ce tine de acest domeniu, si sper sa ma lamuresc. Speta e urmatoarea: Lucrez la o asociatie non-profit de ceva timp, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ilegal Rentzu Rentzu Buna ziua ,am urmatoarea problema : incepand din data de 10 februarie 2011 sotia mea lucreaza la o societate comerciala. Contractul de munca i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea previzului balint1 balint1 Buna ziua, In momentul actual lucrez la o firma care se ocupa cu comert ca si operator calculator. Am gasit un alt loc de munca cu conditii mai bune si ... (vezi toată discuția)