avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE

Bună ziua.O cunoştinţă are următoarea problemă:
Deţine 3 sentinţe:
-prima de la judecătorie în care este obligat la plata pensiei de întreţinere cu un sfert din venitul lunar începînd cu mai 2012 si pînă la majoratul copilului,
-a doua de la tribunal în care spune că se mentine prima sentinta si este obligat la 650 lei cheltuieli de judecată,
-a treia de la curte prin care se menţine sentinta de la tribunal si este obligat la 1150
cheltuilei de judecată.
Fiind cu probleme de sănătate majore, poate lucra doar ca zilier, primind lunar prin bancă un venit variabil între 300 şi 430 lei(calculînd o medie per an la aproximativ 370 lei. intrebări:
-se consideră un singur titlu executor sau mai multe?
-avînd în vedere art 728 alin 3 din cpc, cum va efectua corect poprirea executorul judecătoresc pe venitul menţionat, in aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sohim , utilizator 12:33, 29 Ianuarie 2016
Suma este sub jumătate din venitul minim pe economie și nu poate fi executat silit.

Pentru neplata pensiei de întreținere pe mai mult de 2 luni, poate face pușcărie. El va alege ce dorește să facă.
Executorul a aplicat totusi poprirea pe 1/3 din acest venit, in urma cu 10 luni, iar titularul nu a fost instintat si de 6 luni trimite si el lunar pensie prin posta.
Este corect?
Cum sa procedeze in continuare?
Adică el câștiga 370 de lei pe lună și nu și-a dat seama ca i se reține din bani de 6 luni și și-a permis sa și plătească pensia prin posta?
Spune, ca de la banca a primit informatii ca are poprire pentru cheltuieli de judecata si a fost sfatuit sa trimita atit cit are posibilitate ca si pensie lunar.
Mai trebuie sa trimita lunar bani prin posta,daca are poprire pe1/3 din venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare decizie de tribunal ContSters147428 ContSters147428 Tatal meu a fost in proces cu surorile sale (2 la numar) pentru anularea titlului de proprietate. Tribunalul a anulat titlul eronat si a condamnat surorile la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)