avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... indreptare greseala in Apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

indreptare greseala in Apel

Buna ziua , in prima faza -Fond am incadrat gresit un capat de cerere , astfel instanta fond a respins ce am cerut. POT REMEDIA ACEST LUCRU IN APEL , ADICA SA SE TINA CONT DE CE AM CERUT IN FAPT , CHIAR DACA INCADRAREA MEA A FOST GRESITA IN PRIMA FAZA ? Sau va trebui sa deschid alt dosar cu incadrare corecta ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 13:25, 19 Februarie 2016
in apel nu se pot face cereri noi.Daca la fond ati cerut ceva ,acel ceva trebuie cerut si in apel, Nu puteti schimba capatul de cerere.
nu doresc sa cer altceva , doresc sa incadram corect articolul . se va putea acest lucru ? Sau se va respinge ca nefondat , motivand ca am gresit incadrarea in prima faza ?
va rog un sfat in aceasta problema / chiar daca incadrarea in drept a fost gresita la fond si apoi respinsa exceptia , ar trebui la Apel sa se tina cont de ce am cerut in fapt ? nu am vina ca avocata a gresit incadrarea in drept.
Este lipsit de relevanta faptul ca, nu aveti vina si avocata a incadrat gresit in drept un capat de cerere.Conform art.478(1)Prin apel nu se poate schimba cadrul procesual stabilit in fata primei instante.
(2) Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau aratate in motivarea apelului ori in intampinare.
Domnule avocat , intradevar incadrarea gresita la fond a dus la respingerea cererii de apel ca neintemeiata.La Apel avocatul a facut o incercare ca problema gresita sa o incadreze in alceva , iar asa cum ati spus si dumneavoastra acest lucru nu a fost cu putinta. Hotatarea este definitiva. Domnule avocat cum imi pot face dreptate tinand cont ca toti colegii dumneavoastra mi-au spus ca sansa mea este de 90 la suta sa castig? Eu nu am vina ca av a incadrat gresit , ce mai pot face ? Pot cere separat in alt dosar drepturile mele , drepturi pierdute prin incadrarea gresita in primul dosar ? Sau se va considera aut de lucru jud in primul dosar ? Va multumesc pt intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita a avocatului meu dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua , la fond avocatul meu a incadrat un capat de cerere ca autorit de lucru jud , aceasta fiind respinsa de inst de fond pe buna dreptate . in apel se ... (vezi toată discuția)
Lamurire capat de cerere incadrat gresit dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . O incadrare gresita la fond a unui capat de cerere si respinsa de instanta de fond se poate remedia in apel ? Sau se va respinge cererea de apel ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face ? carsteaverginica carsteaverginica buna ziua. 1- Urmatoarea problema- in 2013 dezbatem succesiune finalizata cu semnarea unei tranzactii in fata instantei. Mentionez ca in tranzactie am ... (vezi toată discuția)