avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lamurire capat de cerere incadrat gresit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lamurire capat de cerere incadrat gresit

Buna ziua . O incadrare gresita la fond a unui capat de cerere si respinsa de instanta de fond se poate remedia in apel ? Sau se va respinge cererea de apel pt faptul ca vina este a mea de fapt a avocatului meu ? Eu doresc sa fac apel doar pt capatul de cerere incadrat gresit de avocatul meu .Nu stiu sa ma exprim in termeni juridici dar sper ca imi veti intelege intrebarea ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:10, 12 Septembrie 2015
Apel într-o acțiune civilă sau penală (..?). Ce anume considerați că nu a fost încadrat corect?
apel intro actiune civila . avocatul a cerut autorit de lucru judecat pt un pasiv succesoral , aceasta incadrare fiind respinsa . cum pot remedia in apel ? m-i se va accepta apelul cu alta incadrare ?multumesc
Salut.
Motivele de apel, nu sunt limitativ prevăzute de Codul de procedură civilă.
Ca idee, vă recomand să studiați prevederile art. 430 și 470 actualul Cod de procedură civilă.
Conform art.430(4)NCPC" Cand hotararea este supusa apelului sau recursului,autoritatea de lucru judecat este provizorie." Pe de alta parte,intrucat art.470(1)c)NCPC nu prevede in mod expres si limitativ motivele de apel,puteti invoca in apel toate motivele ptr.care sunteti nemultumit de hotararea de la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura recurs Ramona19051977 Ramona19051977 Buna seara. Doresc sa fac un apel la o comunicare de hotarare civila.Nu stiu cum sa procedez. (vezi toată discuția)
Indreptare greseala in apel carsteaverginica carsteaverginica Buna ziua , in prima faza -Fond am incadrat gresit un capat de cerere , astfel instanta fond a respins ce am cerut. POT REMEDIA ACEST LUCRU IN APEL , ADICA SA ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat bcfbmv bcfbmv Daca mi s-a respins o cerere de valoare redusa ca nedovedita (nu am depus factura), iar acum deschid o actiune in raspundere contractuala se poate cere ... (vezi toată discuția)