avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

autoritate de lucru judecat

Daca mi s-a respins o cerere de valoare redusa ca nedovedita (nu am depus factura), iar acum deschid o actiune in raspundere contractuala se poate cere autoritate de lucru judecat?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 17:41, 1 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ar fi fost bine sa faceti apel si sa aratati acel inscris in conditiile art. 470 al.4 din CPC.
In ce priveste hotararea de judecata data in procedura cererilor cu valoare redusa, luand in considerare prevederile art. 430 al.4 din CPC, daca devine definitiva, prin neapelare capata autoritate de lucru judecat.
Numai ordonantele de plata pronuntate de instanta de judecata in
conditiile art.1014-1025 CPC, nu constituie autoritate de lucru judecat
Nu am facut apel. Dar tinand cont ca cererea de valoare redusa e intemeiata pe art. 1029, iar actiunea in raspundere contractuala pe art. 1350, consier ca este si alt obiect si alt temei juridic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca sa existe identitate de de obiect intre cele doua actiuni este suficient sa rezulte ca scopul final urmarit de reclamant este acelasi in ambele litigii
-Citat din Decizia Curtii Supreme de Justitie nr. 1345/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire capat de cerere incadrat gresit dovleacmihaela dovleacmihaela Buna ziua . O incadrare gresita la fond a unui capat de cerere si respinsa de instanta de fond se poate remedia in apel ? Sau se va respinge cererea de apel ... (vezi toată discuția)
Ce acþiune sã promovez pentru recuperarea unui debit de 700 de lei? gillu gillu Buna ziua! Pt recuperarea unei creante de 700 lei pe ce ar trebui sa ma duc: OUG 119/2007/art.1013 CPC sau pe drept comun tinand cont de faptul ca taxa ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta leona777 leona777 buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe ... (vezi toată discuția)