avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare creanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare creanta

buna ziua, sunt administrator la o firma, si as vrea sa stiu o chestier: daca am de recuperat niste bani de la o societate si vreau sa o chem in judecata pe procedura de drept comun, este necesar sa mai trimit o instiintare prealabila catre firma respectiva sau direct depun actiunea ? mersi fain
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:37, 15 Septembrie 2015
Pe drept comun, nu e necesara nicio procedura prealabila. Direct actiunea in instanta.
Inainte de initierea actiunii in instanta sau in timpul ei, puteti apela si la procedura medierii pentru recuperarea creantei. Medierea nu este impacare, ci negocierea celor doua parti in vederea recuperarii banilor intr-un mod cat mai convenabil amandurora.
Daca valoarea cererii ,fara a se lua in considerare dobanzile , cheltuielile de judecata si alte venituri accesorii nu depaseste 10.000 lei la data sesizarii instantei,puteti folosi procedura cu privire la cererile cu valoare redusa prev.de art.1026-1033 NCPC, este mult mai rapida decat cea de drept comun sau, procedura ordonantei de plata prevazuta de art.1014-1025 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare facturi pfa - cerere de valoare redusa sau ordonanta de plata? grandanat grandanat Buna ziua, Sotia are o problema cu angajatorul. Pe langa contractul de munca, angajatorul a obligat-o sa faca un PFA si incheie si un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii ncc bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Pentru formularea unei actiuni in pretentii (neplata facturi cf contract) pe ce dispoitii ale codului civil pot sa intemeiez actiunea? (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita de chirias ContSters22096 ContSters22096 pt recuperarea cheltuielilor cu intretinerea cum at fi de preferat sa procedeze propretarul unui apartament inchiriat? - sa il actioneze pe chirias in ... (vezi toată discuția)