avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila impozit forfetar

Stiu ca de 3 luni se tot discuta despre impozitul forfetar, dar va rog mult sa-mi confirmati daca am inregistrat corect.
Am urmatoarele date: Impozit trim II = 44 lei, impozit minim = 717 lei.
Am inregistrat in contabilitate
691 = 441 cu suma de 44 (impozitul real)
691 = 441.01(analitic) 673( diferenta dintre 717 si 44)
astfel eu am in ct.691 suma de 717, atat cat am declarat si cat datorez.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 19:51, 18 Martie 2010
este corect asa am inregistrat si eu
eu n-am facut asa , si nu spun ca e gresit cum e mai sus ; doar arat un mod de gindire :

am considerat ca nu rost sa fac cont analitic pentru impozitul minim; in fond se vede in registrul de evidenta fiscala ca intre impozitul iesit din calcul si cel minim trebuie platit cel minim ; am considerat ca nu are rost sa complic contabilitatea cu conturi analitice ; de exemplu, daca la trim III imp din calcul va fi mai mare decit imp minim, totul se va storna , si se va inregistra ca si cum n-ar exista imp minim ;
Si eu cred ca cel mai corect e cum a facut Magda Staicu. Diferentele apar extracontabil si se tine cont de ele, in plus sau in minus, cand se face regularizarea la sfarsit de an.

ATENTIE! Acest lucru este valabil numai pentru platitorii de impozit pe profit. Microintreprinderile vor plati trimestrial maximum dintre 3% din venituri si impozitul minim si acesta (maximum dintre cele doua) este impozit final, adica nu se mai regularizeaza la sfarsitul anului.
eu am aplicat monografia de aici - [ link extern ]
eu nu am profit, si nu am cum sa platesc impozitul forfetar... mama... nu ma imprumuta, ce e frica ca Boc taie si din pensie... asa ca... astept... exilul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la sfarsitul anului 2009 jevelson jevelson Buna ziua, Nu stiu cum trebuie procedat cu impozitul pe profit aferent anului trecut. Firma se incadreaza in plafonul de 4.300 RON forfetar/an din care in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit forfetar JENIFER JENIFER La trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In ... (vezi toată discuția)
Inregistrez in iulie diferenta platita la impozit? vioviod vioviod Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de impozit Lucrez in Saga si conform calculelor la 30 iunie 2009 am urmatoarea situatie: 691 =441 (360) si ... (vezi toată discuția)