avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit inregistrare impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

inregistrare impozit forfetar

La trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In declaratia 100 am trecut impozit pe profit 0 si impozitul forfetar de 1434(conform CA) si in contab am inregistrat 691=441 1434.Unii sunt de parere ca ar trebui sa fac si inregistrarea 691=441.1 in rosu cu diferenta intre 7161 si 2373 .In acest caz nu mai bate balanta cu fisa platitorului chiar daca se tine evidenta pe analitice a impozitului pe profit si impozitului forfetar.Poate reuseste cineva sa ma lumineze si pe mine ca as vrea sa depun bilantul cat mai repede.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 17:32, 18 August 2009
JENIFER a scris:

La trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In declaratia 100 am trecut impozit pe profit 0 si impozitul forfetar de 1434(conform CA) si in contab am inregistrat 691=441 1434.Unii sunt de parere ca ar trebui sa fac si inregistrarea 691=441.1 in rosu cu diferenta intre 7161 si 2373 .In acest caz nu mai bate balanta cu fisa platitorului chiar daca se tine evidenta pe analitice a impozitului pe profit si impozitului forfetar.Poate reuseste cineva sa ma lumineze si pe mine ca as vrea sa depun bilantul cat mai repede.Va multumesc anticipat.

Deoarece impozitul calculat si impozitul forfetar nu se compenseaza intre ele in timpul anului ar fi bine sa le tineti pe analitice. Treceti rulajul contului 441 intr-un analitic.

Prima data, in urma calcului, aveti de regularizat impozitul pe profit 691 = 441.x - 4788 lei
Apoi inregistrati impozitul forfetar 691 = 441.y 1434 lei
Pai tocmai aici e problema ca daca procedez asa nu mai bate balanta cu fisa platitorului de la finante.
JENIFER a scris:

Pai tocmai aici e problema ca daca procedez asa nu mai bate balanta cu fisa platitorului de la finante.

Nici nu trebuie sa bata.
Dar regularizarea nu se face doar la sfarsit de an cu D101?Parerea mea: acum se inregistreaza 691=441 impozit minim si atat iar la 31.12.2009 se va face regularizarea 691=441 in rosu daca va mai fi cazul.
Exact katica,asa m-am gandit si eu.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contabila impozit forfetar Doina B Doina B Stiu ca de 3 luni se tot discuta despre impozitul forfetar, dar va rog mult sa-mi confirmati daca am inregistrat corect. Am urmatoarele date: Impozit trim ... (vezi toată discuția)
Regularizare impozit vioviod vioviod impozitul pe profit s-a calculat gresit la trimestrul 2 si implicit s-a platit mai putin. La declaratia 101/an fiscal 1 reiese ca impozitul calculat este mai ... (vezi toată discuția)
Impozit de recuperat expro expro daca am conf decl.101 impozit platit in plus in 2009, in 2010 platesc mai putin cu diferenta? (vezi toată discuția)