avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu odihna personal contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu odihna personal contractual

Care sunt riscurile la care se supune un salariat al unei institutii publice -post contractual, cu norma de lucru de 8 ore, in situatia in care alege pentru a declara functia de baza la un alt loc de munca, de asemenea post contractual cu norma de lucru de 8 ore, in alta institutie publica?
Ma refer la vreun "risc" in a nu putea/a nu avea dreptul la concediu de odihna corespunzator perioadei lucrate la locul de munca in care nu are declarat locul de munca.
Exista acest risc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 30 Ianuarie 2016
HG 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, prevede în art. 3, alin. 1 faptul că, "salariaţii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariaţii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate."
Am studiat prevederile HG 250/1992 si am ramas ''uimita'' de aceste dispozitii.
Cu alte cuvinte, pe perioada de CO salariatul va primit indemnizatie doar de la locul de munca in care are declarata functia de baza.
Spre exemplu, salariatii unei Mitropolii fac parte din categoria bugetarilor?
HG 250/1992 , in opinia mea, incalca prevederile art.35 si 145 din Codul Muncii.

Salariile preoților sunt finanțate din bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preot angajat la cumul- zile concediu de odihna scoalahomocea scoalahomocea Am urmatoarea problema la o scoala. Preotul este incadrat la cumul, avand 9 ore in incadrare(0,50 norma). Conform normelor metodologice nr. 34.232/9.06.1998 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna, doua locuri de munca ecaterinap ecaterinap Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: In conformitate cu articolul 35, din Legea 53/2003, am doua contracte de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)