Care sunt riscurile la care se supune un salariat al unei institutii publice -post contractual, cu norma de lucru de 8 ore, in situatia in care alege pentru a declara functia de baza la un alt loc de munca, de asemenea post contractual cu norma de lucru de 8 ore, in alta institutie publica?
Ma refer la vreun "risc" in a nu putea/a nu avea dreptul la concediu de odihna corespunzator perioadei lucrate la locul de munca in care nu are declarat locul de munca.
Exista acest risc?
HG 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, prevede în art. 3, alin. 1 faptul că, "salariaţii care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariaţii cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate."
Am studiat prevederile HG 250/1992 si am ramas ''uimita'' de aceste dispozitii.
Cu alte cuvinte, pe perioada de CO salariatul va primit indemnizatie doar de la locul de munca in care are declarata functia de baza.
Spre exemplu, salariatii unei Mitropolii fac parte din categoria bugetarilor?