avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tranzactii pe bursa, impozitare castiguri neridicate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tranzactii pe bursa, impozitare castiguri neridicate din cont si pierdute ulterior

Buna ziua, in anul 2013 mi-a fost propus de catre unii sa joc la bursa. totul a inceput prin noiembrie 2013 si s-a terminat in ianuarie 2014. am investit in jur de 45000ron, tot deschizand si inchizand pozitii pe plus am ajuns la sfarsitul anului sa am in cont aprox. 99500ron.In primele zile din ianuarie am pierdut tot. contul =0 ron.La sfarsitul lunii ianuarie firma a fost inchisa deoarece a fost prinsa cu diverse manarii.Mentionez ca eu nu am scos nici un ban, nu am facut nicio retragere.Ieri am primit prin posta de la anaf decizie de imputare ce ma anunta faptul ca am de platit 5300ron pentru anul 2013. se poate face ceva?? eu nu m-ama ales cu nici un profit ba mai mult am pierdut si suma initiala ce de 45000ron. daca cineva ma poate ajuta, va rog. multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgemazilu , utilizator 03:43, 31 Ianuarie 2016
Nu puteti face nimic.
La fiecare tranzactie de vanzare, daca suma obtinuta a fost mai mare decat cea investita, se cheama ca ati avut un profit. Pentru acest profit firma v-a oprit impozit.
Faptul ca ati inteles sa reinvestiti (sa-l jucati, cumparand) acest profit, asta ati facut-o ca tranzactie separata si nu are nicio legatura cu profitul realizat.

Cu alte cuvinte la toate tranzactiile in care ati obtinut profit s-a calculat impozit, s-a insumat pana la 31 decembrie.

Adica, in continuarea a ce vi s-a prezntat mai sus, nu conteaza daca retrageti sau nu banii din contul brokerului, pentru ca vi se impoziteaza castigul in sine de la bursa nu de la broker.
va multumesc mult pentru raspunsurile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede? danutzu_ion danutzu_ion Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa inteleg daca este cazul sa platesc impozit pe veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Scenariul este ... (vezi toată discuția)
Siguranta pe forex AleXxXStar AleXxXStar Buna ziua, un an jumate am jucat la DEMO si mam hotarat sa bag bani. Am jucat pe trading 212, plus500 si xtb si as vrea sa stiu daca acesti broker ii sigur ... (vezi toată discuția)