avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CONCEDIU DE ODIHNA IN PERIOADA DE PREAVIZ
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CONCEDIU DE ODIHNA IN PERIOADA DE PREAVIZ

Am urmatoarea situatie:
Functionar public in perioada de preaviz (2 zile ramase din preaviz) doreste efectuarea concediului de odihna aferent perioadei lucrate(aprox. 14 zile).
Consider ca nu poate efectua mai mult de 2 zile din concediul de odihna, restul concediului de odihna fiind compensat in bani, deoarece concediul de odihna nu suspenda raportul de munca, acesta continand sa isi produca efectele. Prin urmare, dupa efectuarea a 2 zile de CO, ii va inceta contractul de munca.
Este corect rationamentul?
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 12:41, 3 August 2009
Unui functionar public nu ii inceteaza contractul de munca, intrucat este numit in functie prin act administrativ; functionarul public are raporturi de serviciu, nu raporturi de munca.

Dispozitiile aplicabile acestei situatii nu sunt cele reglementate prin Codul muncii, ci prevederile art. 22 din O.G. nr. 6/2007 astfel cum a fost modificata prin O.G. nr. 9/2008 precum si cele ale H.G. nr. 250/1992.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
rporturi de serviciu... raporturi de munca. ;) Am spus ca este functionar public.
Si unde in OG 6/2007 este reglementata situatia CO in preaviz? sau in HG 250/1992?
Cum aplicati dvs. concret prevederile art 22 din OG 6/2007 in aceasta situatie?
Sunteti de parere ca se acorda CO intreg si se suspenda raporturile de serviciu in aceasta perioada?
Va trebui sa imi explicati putin. :(
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
ylys, utilizator
ylys a scris:

rporturi de serviciu... raporturi de munca. ;) Am spus ca este functionar public.
Si unde in OG 6/2007 este reglementata situatia CO in preaviz? sau in HG 250/1992?
Cum aplicati dvs. concret prevederile art 22 din OG 6/2007 in aceasta situatie?
Sunteti de parere ca se acorda CO intreg si se suspenda raporturile de serviciu in aceasta perioada?
Va trebui sa imi explicati putin. :(

Raporturi de munca sau raporturi de serviciu, ce mai conteaza, nu-i asa?
Nu conteaza nici ca au un regim juridic distinct, fiind guvernate de prevederi legale separate. :stunned:

Cat despre ce "va trebui" sa fac eu, asta o sa-mi spuneti atunci cand vom avea raporturi de subordonare. Deocamdata discutam pe un forum si fiecare isi exprima opiniile in mod civilizat.

@iulianN
Asa cum a scris si freeelis, si in opinia mea rationamentul dvs. este corect.
Potrivit dispozitiilor art. 94 si art. 95 din Legea nr. 188/1999, concediul de odihna nu este o cauza de suspendare a raporturilor de serviciu.
Ii acordati cele 2 zile CO, restul urmand sa fie compensat in bani, conform art. 15, alin. (1) din H.G. nr. 250/1992.
Am mentionat dispozitiile art. 22 din O.G. nr. 6/2007 intrucat acestea fac trimitere la prevederile H.G. nr. 250/1992.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa demisie ran ran Am cerut incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.Dupa cateva zile am cerut concediul de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat(imi ramasesera 5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ramas neefectuat deoarece am nascut lacramioara-elena lacramioara-elena Buna ziua, -sunt functionar public si mi se cuvin anual 25 de zile concediu de odihnă deoarece am o vechime in campul muncii de peste 15 ani; -in data de ... (vezi toată discuția)