avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Atestat de producator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Atestat de producator

Buna ziua,
sunt puțin disperată în legătură cu valabilitatea Atestatelor de producător. De la coordonatorii am primit următorul explicație:

”Referitor la valabilitatea atestatului de producător conform Legii nr.145 din 2014, vă comunicăm următoarele:

- Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) “ Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii si se vizează semestrial, prin aplicarea ştampilei şi a semnăturii primarului comunei, oraşului, municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, după caz “.

- Noţiunea de ,,an calendaristic” din reglementarea de mai sus se referă la un an de 365 de zile, socotit de la 1 ianuarie la 31 decembrie.

Prin urmare, potrivit reglementarilor legale în vigoare, atestatul de producător se eliberează pentru un an calendaristic, şi indiferent de data emiterii, acesta este valabil pană la data de 31 decembrie a anului de emitere, inclusiv.”

Legea ia în considerație data emiterii, iar cei care explică spun că ”indiferent de data emiterii”.
Aș fi obligat, dacă cineva poate să mă ajute. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 30 Ianuarie 2016
Legea dispune clar ca, valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii .

Prin urmare, de exemplu, daca atestatul de producător este emis la 01.04.2015 valabilitatea lui este pana la 01.04.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea atestatului de producator vioricabarsan vioricabarsan Lege 145/2014 prevede \" Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii şi se vizează semestrial, prin aplicarea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Interpretare legea 145/2014 otilia13 otilia13 Ca si producator agricol daca nu ma constiui in asociatia descrisa de lege, poate sa mi se elibeze certificatul de producator. Este obligatoriu ca ... (vezi toată discuția)