avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eroare transmisa in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eroare transmisa in REVISAL

Buna ziua.Va rog o lamurire.Data inregistrarii CIM in registrul de contracte a unitatii poate sa fie aceeasi cu data inceperii activitatii(exemplu contract nr.20 din 1.02.2016) sau corect ar fi sa fie din data cand s-a operat in REVISAL si s-a transmis la ITM(adica 29.01.2016).Ce se poate face daca s-a inregistrat gresit data contractului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 30 Ianuarie 2016
1. Potrivit art.16 alin.2 C.mun., anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

Prin urmare, data inceperii activitatii nu trebuie sa fie aceeasi cu data inregistrarii c.i.m. in REVISAL.

2. Daca s-a inregistrat gresit data contractului, atunci corectati greseala efectuata.

Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
Va multumesc.As mai avea o intrebare cim durata determinata 6 luni data angajare 1.02.2016 data de sfarsit care se completeaza in revisal este 31.07.2016 sau 1.08.2016?
01.08.2016 este data de sfarsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim zi nelucratoare DepResurseUmane DepResurseUmane O angajata doreste sa inceteze contract cu acordul partilor pe 31.07.2016 ( duminica ) la societatea X. Luni incepe activitatea la societatea Y. sa-mi ... (vezi toată discuția)
Angajarea aceluiasi salariat dupa incetare cu acordul partilor bvr bvr Buna ziua! Doresc sa va prezint o situatie ma rar intalnita, dar si sa va cer un sfat. Unul din salariatii firmei a depus ieri, 05.06.2014 cerere de ... (vezi toată discuția)
Detasare fara suspendare ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile ... (vezi toată discuția)