avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pot intenta proces avocatului care m-a reprezentat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pot intenta proces avocatului care m-a reprezentat?

Buna seara! Sunt intr-un impas. Sunt divortat, iar in luna august am intentat un proces pentru diminuarea pensiei alimentare, intrucat mi s-a nascut al doilea copil, din actuala casatorie. Am apelat la un avocat foarte renumit din oras, care si-a trimis stagiarul sa ma reprezinte. Pensia s-a diminuat, s-a hotarat o suma fixa, dar apoi am constatat impreuna cu avocatul ca este o greseala de calcul a sumei (aceasta fiind mai mare cu aprox. 100 ron) si am decis sa facem apel. I-am platit din nou onorariul cerut, am incheiat un nou contract si am asteptat citatia, asa cum mi-a spus, dar care a intarziat sa apara. Astfel ca, m-am prezentat din nou la avocat, care ma evita de fiecare data. Am intrebat la tribunal despre situatia dosarului meu, dar acesta nu mai exista. Cand am reusit, intr-un final, sa dau de avocat, acesta mi-a spus ca a hotarat SINGUR ca nu mai este cazul sa faca apel, fara sa ma consulte si, mai ales, fara sa-mi comunice decizia luata. Timpul pentru apel a expirat, onorariul a fost platit, dar cazul nu s-a solutionat. Intrebarile mele sunt: pot intenta proces acestui avocat? Iar daca da, cui ar trebui sa ma adresez? (mentionez ca acest avocat are o functie importanta si in Barou.) Se mai poate solutiona cumva acest caz, daca timpul pentru apel a expirat? (ma refer la indreptarea erorii materiale). Astept cu interes un raspuns. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:22, 2 Februarie 2016
Plângerea penala este exclusa deoarece nu ar produce niciun efect.

Vorbiți cu el și rezolvați amiabil.
sebastian_srb a scris:

Intrebarile mele sunt: pot intenta proces acestui avocat? Iar daca da, cui ar trebui sa ma adresez? (mentionez ca acest avocat are o functie importanta si in Barou.)

@sebastian_srb, pentru un proces de complexitate redusa ati angajat ursul si acum trebuie sa va luati la tranta cu el. Teoretic este posibil, insa in fapt va fi greu.
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de despagubire in raspundere contractuala, impotriva decanului.

sebastian_srb a scris:

Se mai poate solutiona cumva acest caz, daca timpul pentru apel a expirat? (ma refer la indreptarea erorii materiale).

Daca a trecut termenul, va puteti adresa instantei cu o cerere de indreptare a erorilor materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere anulare / diminuare onorariu avocat adresata catre barou stroe2010 stroe2010 Buna ziua, imi puteti spune si mie va rog, cum sa formulez o cerere de anulare / diminuare a onorariului stabilit intre client si avocat, daca acesta este ... (vezi toată discuția)
Indreptare cheltuieli de judecata - acordate gresit in apel vlad_r vlad_r Prin sentinta judecatoriei au fost respinse atat actiunea reclamantului cat si cererea mea reconventionala. Acum la incheierea apelului a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)