avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,fosta sotie angajata,adresa de infiintare poprire pensie alimentara a fost trimisa pe adresa unitatii angajatoare,ulterior aceasta a parasit locul de munca.unitatea angajatoare nu ma anuntat in calitate de creditor cu aceasta situatie.in acest moment unitatea este respnsabila de aceasta situatie si poate fii actionata in instanta.as dorii mai multe lamuriri si ce pot sa fac in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 20:13, 31 Ianuarie 2016
unitatea ar putea fi sanctionata ptr ca nu au raspuns executorului, in sensul in care fosta sotia nu mai lucreaza la ei.parerea mea este ca nu conteaza prea muilt aceasta eventuala amenda ptr angajator.si oricum dvs nu va recuperati asa banii.ei vor face dovada ca aceasta nu mai lucraeza la ei si ca nu mai aveau nicio datorie fata de fosta dvs sotie.executorul poate trimite diferite adrese institutiilor de stat ptr a afla unde lucreaza acum..ati mai putea incerca dupa 3 luni de la neplata pensie ( sau de la plata partiala a pensiei)o plangere la parchet sau politie ptr abandon de familie.
Buna ziua,
Institutia angajatoare nu are obligatii fata de fostii angajati.
Diligentele trebuie sa le intreprindeti dumneavoastra.
benefiicind de ajutor social fosta sotie.nu este normal ca angajatorul sa transmite datele catre primaria,iar primaria sa preia calitatea de tert poprit
moldovan19 a scris:

benefiicind de ajutor social fosta sotie.nu este normal ca angajatorul sa transmite datele catre primaria,iar primaria sa preia calitatea de tert poprit

Ajutorul social nu se poprește nefiind urmăribil, reprezintă maxim 144 lei pentru o persoană care locuiește singură, și nu reprezintă un venit cert lunar.
Ce să poprești din 144 lei`!!!
Beneficiarul de ajutor social e considerat caz social la limita subzistenței, care nu are nici un bun în proprietate personală, nici un cont bancar, nu are mașină, terenuri, păsări, animale..., și are cel mult o singură casă în care locuiește. Pentru acest ajutor trebuie să participe la muncă în folosul comunității.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca deliajiga deliajiga Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in ... (vezi toată discuția)
Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Informatie confidentiala sau nu vrea firma sa spuna anumite informatii. mioara_burlacu mioara_burlacu Buna,va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.Fostul sot a schimbat recent locul de munca,la fostul angajator se stia ca are oprire pe salariu pentru ... (vezi toată discuția)