avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in justitie pentru plata acesteia?
In prezent , pensia alimentara mi se vireaza in cont de catre unitatea la care este angajat fostul sot.
In situatia in care isi schimba locul de munca, obligatia fostului sot de a plati pensia alimentara se transmite la noul loc de munca si ii va retrage banii din cont?
Din proprie initiativa, fostul sot nu va plati pensia alimentara. Ce ar trebui sa fac eu, sa iau legatura cu noul loc de munca sau e nevoie de actiune in justitie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deliajiga , utilizator 11:02, 29 Martie 2013
trebuie sa cititi hotarirea judecatoreasca ,daca e cu proprire,si la ce anume este obligata firma unde munceste sotul in momentul incetari activitati sau schimbari locului de munca
Poprirea, in materie de pensie de intretinere, este obligatorie.

Instanta de judecata dispune infiintarea popririi asupra veniturilor salariale, instiintand societatea unde tatal copilului presteaza o activitate remunerata , in vederea retinerii sumelor de bani ce reprezinta pensie de intretinere din veniturile salariale( societatea angajatoare are calitatea de tert poprit ).

In cazul in care fostul sot al dumneavoastra nu mai lucreaza in respectiva societatea, exista obligatia tertului poprit de a instiinta reprezentantii de la noul loc de munca al debitorului, care va avea calitatea de tert poprit.



Poprirea

Art. 455

(1)În cazurile prevăzute de art. 453 alin. (2) poprirea rămâne în fiinţă şi atunci când debitorul îşi schimbă locul de muncă la o altă unitate sau este pensionat. În aceste cazuri, unitatea de la care pleacă debitorul va trimite actele prin care s-a înfiinţat poprirea unităţii la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului competent de ocrotire socială care, de la data primirii acestor acte, devine terţ poprit.

(2)Dacă debitorul părăseşte unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoştinţa pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoştinţa unităţii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. (1).




Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
d-na Stoica, va mulţumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Doris12 Doris12 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru asistenta juridica acordata online. Problema mea este urmatoarea:am divortat in urma cu 3 ani iar fostul sot a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui valibuzatu valibuzatu va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui, avand o sentinta prin care se retinea din salar aceasta ... (vezi toată discuția)