avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua si va multumesc anticipat pentru asistenta juridica acordata online.
Problema mea este urmatoarea:am divortat in urma cu 3 ani iar fostul sot a platit in acest timp 1/4 din venit pensie alimentara(in urma deciziei instantei judecatoresti).
Din pacate de cateva luni acesta nu a mai platit pensia alimentara,el plecand de la locul de munca anterior- in concluzie firma nemaivirand acesti bani in contul meu.
Intrebarea mea este-cum se poate rezolva aceasta situatie,cui sa ma adresez,sa fac o plangere la Politie sau sa-l actionez in judecata pe fostul sot pentru neplata pensiei alimentare?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:12, 17 Februarie 2012
Daca stiti care este noul loc de munca puteti sa duceti acolo hotararea si ei au obligatia de a va vira suma in cont. Daca nu ,puteti sa faceti plangere pentru abandonare minor daca plata nu a fost efectuata mai mult de doua luni consecutive, tot la judecatorie.
Plangerea penala se depune la politie sau parchet.
Va puteti adresa unui executor judecatoresc pt a-i executa silit veniturile ( daca are)
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
in link-ul de mai jos aveti indrumari :

www.avocatnet.ro/content/for...
Codul de procedura civila
Art. 453 alin. 2.Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere ...., cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Art. 455
In cazurile prevazute de Art. 453 alin. 2 poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca la o alta unitate sau este pensionat. In aceste cazuri, unitatea de la care pleaca debitorul va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului competent de ocrotire sociala care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.
Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. 1.

Dupa cum vedeti, conform legii, este obligatia dv sa aflati noul loc de munca si sa anuntati vechiul angajator.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
m_ella2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui valibuzatu valibuzatu va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de poprire a pensiei de intretinere din pensia tatalui, avand o sentinta prin care se retinea din salar aceasta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca deliajiga deliajiga Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca - pensie alimentara midaria1 midaria1 buna, va rog mult sa ma ajutati cu o parere: fostul sot si a schimbat locul de munca si imi fac griji in privinta pensiei alimentare. ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)