va rog mult sa ma ajutati cu o parere: fostul sot si a schimbat locul de munca si imi fac griji in privinta pensiei alimentare. ce ar trebui sa fac daca nu stiu firma la care va lucra curand, acum fiind in preaviz la firma actuala?
Codul de pr. civ.
art. 453
Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii, cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
art. Art. 455
In cazurile prevazute de art. 453 alin. 2 poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca la o alta unitate sau este pensionat. In aceste cazuri, unitatea de la care pleaca debitorul va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului competent de ocrotire sociala care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.
Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. 1.
puteti promova o noua actiune prin care invocati ca s-au schimbat conditiile ( ma indoiesc ca are fix acelasi ) salariu.Solicitati instantei sa spuna unde lucreaza sa-l chem la interogatoriu
apelati la un executor judecatoresc. cautati pe site-ul avocatnet ca a fost un caz expus pe larg la acesta sectiune
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
Doris12
Buna ziua si va multumesc anticipat pentru asistenta juridica acordata online.
Problema mea este urmatoarea:am divortat in urma cu 3 ani iar fostul sot a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
vyo
De 3 ani de cand fostul meu sot s-a mutat la o alta firma, imi trimite el pensia alimentara pentru cei 2 copii minori. Nu stiu in ce masura este legal, pt ca ... (vezi toată discuția)