De 3 ani de cand fostul meu sot s-a mutat la o alta firma, imi trimite el pensia alimentara pentru cei 2 copii minori. Nu stiu in ce masura este legal, pt ca nu ii stiu salariul ca sa pot spune daca suma pe care o trimite reprezinta 33% din salariul sau. Cum sa procedez in acest caz? El nu vrea sa se stie la serviciu ca este divortat. Pot trimite eu la firma unde lucreaza copie dupa hotararea de divort? Ce se intampla daca el nu a trimis suma corecta in acesti 3 ani?
Doamna, suma care este obligat sa o achite fostul sot este specificata in hotarare. Daca considerati ca fost sot castiga mai mult decat a declarat , puteti introduce actiune in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere. In cadrul acelui proces instanta va face adresa la locul de munca al sotului solicitand veniturile realizate.
In hotararea obtinuta in 2006 este stabilita cota procentuala, 33%, nu o suma fixa. De atunci salariul lui s-a modificat si pensia o trimite el. Este normal? Ce pot face?
Ca sa nu fiti nevoita sa formulati o actiune de majorare a pensiei, intrucat consider ca nu este necesara deoarece in hotarare este trecut un procent si nu o suma fixa, fapt ce ar face o astfel de actiune sa fie perdanta din start, aveti intr-adevar posibilitatea sa trimiteti angajatorului fostului sot hotararea, solicitand ca angajatorul sa faca retinerea din salariu corespunzator venitului net al acestuia. Pe de alta parte, aveti posibilitatea angajarii unui executor judecatoresc care sa emita pentru dumneavoastra adresa de infiintare a popririi asupra veniturilor salariale, in limita procentului specificat in hotarare. Daca fostul sot nu a achitat cu buna credinta suma reprezentand procentul stabilit de instanta in trecut, aveti posibilitatea sa formulati o plangere penala in acest sens.
Nu dv trebuie sa trimiteti hotararea noului angajator. Conform legii, dv sunteti obligata sa Luati legatura cu firma de la care a plecat si anuntati-i de noul loc de munca la acestuia. Studiati in acest sens art. 455 Cod pr civila.
art. 455
In cazurile prevazute de Art. 453 alin. 2 poprirea ramane in fiinta si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca la o alta unitate sau este pensionat. In aceste cazuri, unitatea de la care pleaca debitorul va trimite actele prin care s-a infiintat poprirea unitatii la care se afla noul loc de munca al debitorului sau organului competent de ocrotire sociala care, de la data primirii acestor acte, devine tert poprit.
Daca debitorul paraseste unitatea fara ca aceasta sa cunoasca noul loc de munca, ea il va incunostinta pe creditor despre aceasta imprejurare. Dupa aflarea noului loc de munca al debitorului, creditorul il va aduce la cunostinta unitatii de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. 1.
Pensie alimentara
carmen27_06
La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)