avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua.Cumnata mea a intentat divort in mai 2015.In ianuarie 2016 a avut prima infatisare.Ea are domiciliul in MH si la Mh a avut prima infatisare.Au un copil minor si locuiesc in MH,are serviciu,iar copilul este la scoala in MH.Sotul locuieste in Galati si a cerut mutarea procesului in GALATI.Din cate am inteles a si primit mutarea procesului la Galati.Ce e de facut(Apel,contestatie..etc)E corect asa????
Buna ziua,
Daca dosarul a fost introdus la o instanta necompetenta atunci, la cererea uneia din parti sau din oficiu, instanta initial sesizata isi declina competenta spre instanta competenta.
Nu ne-ati spus unde au avut cei doi ultimul domiciliu comun. Conform art. 914 Cod de Procedura civila, locul ultimului domiciliu comun este instanta competenta.
~ Conținut șters la cerere ~
Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în raza căreia se află ultimul domiciliu comun al soţilor; dacă soţii nu au avut un domiciliu comun sau dacă nici unul dintre ei nu mai locuieşte în raza teritorială a judecătoriei ultimului lor domiciliu comun, competenţa revine judecătoriei locului de domiciliu al pârâtului, iar dacă pârâtul nu domiciliază în ţară, judecătoriei locului de domiciliu al reclamantului;
Cred ca in cazul dvs. instanta a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Galati , competenta sa solutioneze cauza. Nu are rost sa faceti apel pentru ca veti tergiversa solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de divort persoana netransportabila romanistanezul romanistanezul Se poate stramuta procesul in cazul unei actiuni de divort atunci cind sotii nu au domicilul in aceiasi localitate, actiunea fiind introdusa de sot in ... (vezi toată discuția)
Procedura civila trust11 trust11 Buna seara, care dintre art. 13C.P.C si art.607 C.P.c. are prioritate intr/o pricina civila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria campina- prahova ... sorinavalentinap sorinavalentinap Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a ... (vezi toată discuția)