Am primit pe data 17.10.2005 o citatie de la judecatoria sectorului 6 Bucuresti ca sunt chemat in Instanta pe data de 08.11.2005 in calitate de inculpat in proces cu fosta mea chiriasa.
Mentionez ca fosta mea chiriasa m-a lasat cu o datorie foarte mare in urma atunci cand si-a luat lucrurile si a plecat.In ziua de 18.03.2005 am intalnit-o intr-o statie de metrou si am luat-o de mana si am mers cu ea la politie sa imi zica dansii ce si cum sa procedez cu ea.Dar ea la politie a declarat ca eu am batut-o, mie in seara aia politia nu mi-a luat nici o declaratie(asa ca m-am dus la politia metrou de la statia Unirii si am declarat ce sa intamplat)
Dupa vre doua saptamani de la incident am fost sunat acasa de "sectorist" si ma chemat la sectia 20 ,de care apartin, sa declar ce sa intamplat in acea seara,ca a venit la ei la sediu o citatie de la tribunal sa investigheze cazul.Am dat declaratia si azi sunt chemat in intanta ca inculpat intrand in ART 180CP
As dori sa stiu ce sa fac,deoarece eu nu am batut-o si nici nu am facut nimic din ce prevede ART180Cp:"Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de
suferinte fizice"
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac.
Multumesc anticipat
Aurel
Sa consultati un avocat si sa incheiati cu acesta un contract de asistenta juridica pentru a va putea apara interesele in fata instantei de judecata .
ce misto .. te-ai autodenumit dl ... costas.
Pt. initiatorul topicului: puteti sau nu sa va luati un aparator, depinde de dvs. Oricum organele de cercetare penala vor strange probe atat impotriva dvs. cat si in favoarea dvs. Oricum pt. a va acuza trebuie sa va demostreze vinovatia, adica trebuie sa stranga probe impotriva dvs. Daca dvs. spuneti ca sunteti nevinovat .. atunci nu vor exista nici probele acuzatoare ( semne pe corp ale loviturilor, martori etc.). Deci puteti sta linistit. Mai mult .. puteti vorbi cu acea chiriasa si s-o informati (sau cei de la politie) ca in cazul in care veti iesi nevinovat .. atunci chiriasa poate fi acuzata de denuntare calomnioasa ( Art. 259. - Învinuirea mincinoasã fãcutã prin denunt sau plângere, cu privire la sãvârsirea unei infractiuni de cãtre o anume persoanã, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
..........................................................................................................................
Dacã cel care a sãvârsit fapta declarã mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fatã de persoana în contra cãreia s-a fãcut denuntul sau plângerea, ori împotriva cãreia s-au produs probele, cã denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.).
Domnule Gavril , daca cititi bine mesajul cu problema juridica ridicata in aceasta sectiune veti observa ca este vorba de o infractiune pedepsita la plangerea prealabila a persoanei vatamate si mai mult decat atat , invinuitul are deja dosar pe rolul judecatoriei cu termen in luna noiembrie .
D-l Costas va dat un sfat bun cu privire la angajarea unui avocat. Instanta va stabili daca sunteti sau nu vinovat, in baza probelor ce vor fi administrate (in principal) in prima instanta la judecatorie, deoarece in recurs nu se administraza decat inscrisuri, iar soarta procesului depinde in cea mai mare masura de probatoriul efectuat de inst. de fond. Multi justitiabili nu angajeaza avocat in prima instanta(considerandu-se nevinovati, uneori pe buna dreptate) si cer imposibilul in recurs,dupa ce "s-au aparat singuri" si sau ales cu o condamnare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Revenire declaratie
299KA
Va salut,
Am si eu o problema :
Am dat o declaratie la politie in care am zis ca am furat ceva eu cu inca o persoana. Am achitat paguba si acum suntem ... (vezi toată discuția)