avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare interen intravilan + cota parte din drum acces ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare interen intravilan + cota parte din drum acces incadrat extravilan

Buna ziua,

am cumparat acum 10 ani o parcela de teren + cota parte din drum de acces (23 de co-proprietari). Terenul si cota parte din drum au fost trecute in 2 CF separate.
Intre timp zona a devenit intravilan, primaria intocmind un PUZ pentru zona respectiva si au inceput sa fie construite case.

Acum vreau sa vand acel teren si pentru asta am cerut o actualizare de cadastru pentru intabularea ca intravilan. D-nul cadastrist mi-a facut trecerea in intravilan a parcelei de teren propriu-zis, cu crearea unei CF noi, dar cota parte din drum a ramas neactualizata si deci inregistrata ca extravilan in CF-ul vechi.

Notarul zice ca nu se poate vinde parcela in situatia aceasta.
Ce ma sfatuti sa fac in continuare pentru a-mi putea vinde terenul?
Adunarea celor 23 de co-proprietari este aproape exclusa pentru ca multi sunt plecati in strainatate.

Multumesc anticipat pentru suport !
Cel mai recent răspuns: Didisori , utilizator 19:16, 22 Februarie 2021
Am primit mesaje private care m-au lamurit ca trebuie sa fac si transferul in intravilan a cotei parte din drumul de acces. Acasa ca am apelat din nou la cadastrist.
Sper sa se rezolve curand incurcatura.

Am mai gasit ca nu legea 17/2014 privind vanzarea de teren extravilan nu se aplica si pentru cota parte din drum de acces
[ link extern ]
Oare cum a-ti rezolvat situatia???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drept de servitute Fghjkkk Fghjkkk Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie expirata veronica rad veronica rad :( Am un teren in proprietate cu toate actele de proprietate autentificate, (inscris in CF, cu drum de servitute de 4m latime in coproprietate si cu o ... (vezi toată discuția)