avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs de prim-ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs de prim-ajutor

In ce lege este specificat faptul ca in cadrul fiecarei societati trebuie sa existe cel putin o persoana care sa fi urmat cursurile de prim-ajutor? Nu vorbesc despre medicul firmei; am inteles ca in afara de acesta trebuie sa mai existe si alte persoane ( nr fiind reprezentativ pentru numarul de angajati) care sa fi urmat aceste cursuri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 30 Ianuarie 2019
Buna ziua, astazi ma lovesc si eu de acesta problema, trebuie sa instruim cam 10 persoane pentru primul ajutor, am solicitat ajutorul medicului de medicina muncii si acesta va afectua cursurile doar contra cost, mai exact 100 lei/pers.
Ce parere aveti, e ok?
Daca in contractul incheiat intre societatea dvs si cabinetul de medicina muncii (medicul de medicina muncii) nu este stipulata gratuitatea efectuarii cursurilor de prim ajutor, mi se pare normal ca pentru acest serviciu sa-l remunerati.
O firma cu pana in 10 angajati, toti personal tesa, toti cu contract pe o fractiune de norma, trebuie sa aiba astfel de persoane care sa aiba o certificare ca pot acorda primul ajutor? :-/
pana la urma firmele sunt obligate sa aiba persoana desemnata pt prim ajutor???
cum sa interpretam legea???
Legea 319/1006
art.10
....
(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), angajatorul trebuie să desemneze lucrătorii care aplica măsurile de prim ajutor, de stingere a incendiilor și de evacuare a lucrătorilor.

(3) Numărul lucrătorilor menționați la alin. (2), instruirea lor și echipamentul pus la dispoziția acestora trebuie să fie adecvate mărimii și/sau riscurilor specifice întreprinderii și/sau unității.

In opinia mea, societatea este obligata sa aiba asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri de prim ajutor olteiuelenacristina olteiuelenacristina Buna ziua, Am o firma de formare profesionala. Avem dreptul sa organizam aceste cursuri de prim ajutor? S-a incheiat un contract intre firma si un medic de ... (vezi toată discuția)
Atributii in protectia si securitatea muncii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, De curand, am primit de la directorul societatii unde lucrez, o decizie prin care sunt desemnat sa ma ocup de ”aplicarea masurilor de ... (vezi toată discuția)
Curs de prim ajutor alimirela alimirela Buna ziua, Exista prin vreo lege reglementat faptul ca toti angajatii unei firme sunt obligati sa aibe cursul de prim ajutor? Sau ca la un anumit numar de ... (vezi toată discuția)