avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce se intampla cu partea care-i revine ultimului supravietuitor dintre frati,daca nu are urmasi de nici un fel? Are numai nepoti de frati.
Pot veni la mostenire si mostenitorii testamentari sau numai copiii si nepotii fratilor?
Daca unul dintre nepoti a declarat la notar ca este singurul mostenitor,se poate ataca in instanta aceasta declaratie si de catre un mostenitor testamentar al unuia dintre fratii (care decedase inainte?).
In cazul in care se poate ataca in instanta aceasta declaratie,este vre-un termen sau se poate ataca oricand?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:35, 31 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Mostenitorii testamentari pot ataca in justitie fie declaratia fie certificatul de mostenitor ptr.anulare , termenul este de un an de cand a luat la cunostinta, se poate formula si plangere penala ptr. infraciunea de fals in declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Decesul rudelor MargaBarbu MargaBarbu Matusa si unchiul aveau un apartament. Nu au avut copii. Matusa mea a decedat acum o luna. Nu s-a facut partaj. Sotul supravietuitor a decedat acum cateva ... (vezi toată discuția)