avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare ONG pentru a accesa fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare ONG pentru a accesa fonduri nerambursabile

Doresc informatii si eventual consultanta pentru infiintarea unui ONG si accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru a infiinta un after school sau gradinita particulara in Ilfov. Ce diferente sunt intre ONG si SRL ? Pot sa am si SRL si ONG in acelasi timp ?
Cel mai recent răspuns: petre1981 , utilizator 11:34, 9 Februarie 2016
Deosebirea vine din ce aveti in gand cand doriti sa infiintati ceva: vreti sa castigati bani din asta personal, atunci faceti srl. Vreti sa ajutati copii chiar si cu o mica taxa din partea lor, atunci ong. Fonduri din afara de la UE pentru asa ceva nu, in nicio varianta.
ONG se supune prevederilor OG 26/2000 si se refera la formele de organizare non profit.
SRL se supune prevederilor Legii 31/1990 si presupune activitati ce implica profitul.
Puteti detine atat calitatea de asociat in cadrul unui SRL cat si membru fondator in cadrul unui ONG.
Daca infiintati un SRL puteti obtine finantare prin programele guvernamentale, nu prin fonduri europene.
Cititi detalii pe site
[ link extern ] /
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse sa obtin finantare nerambursabila pentru gradinita si after school ? petre1981 petre1981 Buna ziua! Doresc sa obtin fonduri nerambursabile pentru a infiinta o gradinita particulara si after school. Mentionez ca sotia mea are experienta 13 ani in ... (vezi toată discuția)
Infiintare after-school ank78 ank78 Buna ziua As dori sa imi dati mai multe informatii cu privire la infiintarea unui After-School, adica pasii pe care trebuie sa ii urmez, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)