avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Turturii ucigasi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Turturii ucigasi

Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj.
Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti turturi cad in capul cuiva si moare e cumva a mea???

Cum se numeste aceasta actiune si daca are incadrare legala de incitare la infractiune?

Nu doresc sa discut despre problema turturilor si a responsabililor d curatat ci doar de infractiunea pe care eu as comite-o daca un turture ar ucide pe cineva. Cum se numeste si daca exista incadrare legala pentru ca ma imping sa fac ceva ce poate avea consecinte grave. Sarcina e a pompierilor, nu a persoanelor fizice sa dea jos turturii periculosi si cu toate acestea primaria vrea pe mine sa ma puna sa fac asta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:21, 25 Februarie 2016
Stimate domn !Este foarte posibil sa suferiti,dupa anumite vremuri.V-as ruga sa faceri o vizita,cat mai departe de oras,la o scoala.Va admir,pentru visele dvs.Incercati realitatea.Ma ofer sa va platesc un bilet pana la Calugareni daca vreti.Incecati,sa dati un exemplu de femeie de servici la o scoala si copii va vor urma.Ma angajez,sa va platesc biletul dus-intors si banii de pachet.Sa vad in mod clar,aplicarea teoriei dvs.
Cred ca faceti o regretabila confuzie intre munca si obligatiile fiecaruia.

GermanAlex a scris:

Tot pe aici pe avocat este prezentat un caz concret: www.avocatnet.ro/content/art...

si puteti urmarii cum isi educa japonezii copiii de mici pentru munca:
[ link extern ]

O sa ajungem ca ei cand o sa pricepem ca noi trebuie sa muncim, nu sa asteptam ca altii sa ne faca munca, ca statul sa ia masuri, ca primarul sa ... . Daca asta se intampla la noi s-ar fi urlat despre exploatarea copiilor.


Ca e lege, mai degraba seamana a tocmeala.
Nu ne place sa muncim, nu ne place sa platim, dar sa faca altii e ok.
Nu stiu unde scrie ca pruncii nu au voie sa munceasca, eu stiu ca majoritatea copiilor muncesc de mici: sa lege sireturi, sa stranga vase, sa stearga un praf...
Nu stiu unde scrie ca daca e datoria asociatiei sa curete zapada, atunci asta inseamna ca trebuie sa scoata la munca silnica, fortata si obligata toti proprietarii, indiferent de situatie.
Nu stiu unde scrie ca seful meu ma ia de odihnita si ma trimite cu o lopata in fata firmei. Asta se cheama improvizatie din saracie, insa obligatia de a curata se poate indeplini si altfel, angajand in ziler, dand acest job in atributia personalului care asigura mantenanta etc. Sa gandesti ca mai sus e doar inside a box si atat.

Cat despre proprietari, situatia difera in functie de locatie si acces. De regula, orice bloc are in PROPRIETATE sau in FOLOSINTA o suprafata de teren aferenta si, surpriza, cade in sarcina proprietarilor sa o intretina!
La SC obligatia are un izvor prin alte interese economice, publice de acces catre spatiile ei.
In privinta turturilor, acestia au alt regim juridic, ei fiind pe SPATIU PRIVAT si da, daca imi pica mie in cap, nu am nevoie sa imi plateasca cineva despagubire, ca e proprietar si am imobil de executat. E aiurea, ca pentru mine dureaza mai mult si pentru proprietar costa mai mult, insa asta e, daca cu intelegerea si vorba buna nu se poate...

In atributia proprietarilor intra mai multe chestiuni, toaletari si intretinere de spatii care ii apartin sau care ii sunt in folosinta. Nu, nu vine Mos Craciun sa ma intrebe daca am maturat pe hol, matur si aia e. Si daca eu nu matur, atunci platesc sa-mi mature cineva.

Cat despre situatia de la care a pornit totul, e aproape ilar modul in care este descrisa... au mintit ca nu au fost lasati sa intre, dar daca cereau, nu-i lasam... turturii nu aveau cum sa strice AC, dar aveau cateva zeci de kg!!
Nu conteaza ca au venit cu hartie sau fara, daca nu ati permis accesul, atunci culpa s-a transferat. Pam-pam! Nu merge asa in comunitate, lucrurile sa fie facute exact cum, cand si daca vrea un singur membru al ei.

Nu ati colaborat deloc, ar trebui sa platiti. Hartii oficiale se trimit doar celor aflati in culpa. In rest, amiabil, lucrurile se realizeaza fara zeci de A4 semnate de parti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)
Zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete? udau_1966 udau_1966 cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine? (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)