avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa rece oprita abuziv de Presedinte de Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa rece oprita abuziv de Presedinte de Bloc

Buna ziua

Bloc cu 2 scari, o singura Asociatie, 1 singur apometru de Apa la subsolul scarii 1.
Scara 1 si scara 2 se despart in 2 Asociatii, ramane un singur contor apa si o singura factura la apa. Se cade la invoiala cum sa se imparta facturile lunare de apa pe cele 2 scari.
Presedintele de la scara 1 opeste apa de la scara 2. Motivul ar fi ca la o factura comuna trecuta o suma nu este recunoscuta ca fiind datorie a niciunei dintre scari. Prin oprirea apei reci la scara 2 se doreste sa se forteze mana pentru a achita suma cu pricina.

Va rog sa imi spuneti daca este legal ce a facut presedintele si cum putem dezamorsa situatia (ma intereseaza sa curga apa).

Nu stiu daca hotararea s-a luat pe baza vreo unei adunari a membrilor sau este o decizie personala.
'Negocierea' cu presedintele respectiv inseamna doar 'du-te si plateste si dau drumul la apa'.
Va rog sa imi spuneti daca exista si alte solutii in afara de a accepta situatia si a plati suma respectiva fara nicio alta negociere sau explicatie.

Va scriu in calitate de locatar care sufera in urma unei decizii.
Nu sunt administrator sau presedinte.

Va multumesc,
Maria

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:46, 1 Februarie 2016
E clar un abuz.
Maria00 a scris:
2. Motivul ar fi ca la o factura comuna trecuta o suma nu este recunoscuta ca fiind datorie a niciunei dintre scari.

Atunci cand s-au separat cele doua asociatii trebui sa se intocmeasca o intelegere scris in care sa se prevada printre altele si cum se va plati acea factura comuna
Ce ati prevazut in invoiala cum sa se imparta facturile lunare de apa pe cele 2 scari, asa cum spuneti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatii de proprietari goby goby Buna ziua! Suntem un bloc cu doua scari: sc 1 si sc 2. Fiecare scara avem personalitate juridica , constituiti in Asociatii de proprietari separat. Avem comun ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)