buna ziua mi-am dat fostul sot in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere a ficei noastre .am primit o comunicare in care mi se cere sa vin cu o intampinare la cererea paratului el a depus o adeverinta precum ca nu are cum sa mareasca pensia pentru ca nu sunt schimbari in venitul lui .am inteles ca nu se poate acum eu ce trebuie sa depun la dosar si daca e obligatoriu .ca asta este nu se poate .
Daca nivelul veniturilor nu s-a modificat, atunci actiunea dvs va fi respinsa. Adeverinta a fost depusa in original cu veniturile pe ultimele 6 luni anterioare introducerii actiunii ?
da adeverinta este in original dar eu stiu ca are venitul mult mai mare dar probabil nu este trecut in acte pentru ca dintr-un venit de 588 lei nu platesti rata la apartament si dai si pensie si sa traiesti si tu
eu vreau sa stiu daca sunt obligata sa depun ceva la instanta ca daca nu are cum majora pensia pentru ce sa merg mai departe
Fostul soț a depus întâmpinare la acțiunea dumneavoastră prin care se apară, și conform codului de procedură civilă, ați primit un exemplar. Vi se cere să depuneți o întâmpinare la întâmpinarea lui, prin care să dovediți cu probe că are venituri lunare mai mari si astfel actiunea dumneavoastra să fie admisă conform probelor.
ÎNTREBAREA care se pune este, pe ce v-ați bazat când l-ați dat în judecată, dacă veniturile lui au rămas înghețate cum erau atunci când instanta a calculat si stabilit suma pe care o plateste si in prezent`???
In principiu pt a va retrage actiunea trebuie sa depuneti o cerere expresa in acest sens.
Daca insa doriti ca instanta sa continue judecata cererii insistati sa faca demers oficial pt venituri, identificati eventual si alte bunuri ale debitorului pt ca instanta se poate raporta nu numai la veniturile in bani ci si la totalul averii debitorului.
De asemenea incercati sa probati faptul ca nevoile copilului au crescut, astfel ca se impune marirea cuantumului pensiei.