avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pentru pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pentru pensie de intretinere minor

Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei pensii de 16,6% din venitul net. Tot in hotarare specifica, ca instanta tine cont de cheltuielile ratelor lui la banci in valoare de 600 ron dar la final unde scrie "instanta hotaraste" spune clar 16,6% din venitul net lunar realizat. Am primit de la el pt luna februarie suma de 266 ron pensie, insa venitul lui net din acte este de 2200 ron. Si am primt ieri 31 martie si cererea lui de apel in care cere instantei sa specifice in hotarare ca va plati 16,6% pensie dar din venitul net dupa ce achita ratele totale la banci in valoare de 1260 ron! El normal la venit net 2200 ar trebui sa plateasca 366 ron lunar. Se poate ca in apel instanta sa hotarasca 16,6% din venitul net ramas dupa plata bancilor? Ce ar trebui sa spun in raspuns si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca eu nu am venituri monentan de cateva luni si nu imi permit un avocat. De aceea apelez la d.voastra online. Va multumesc.
Buna seara,
Cuantumul pensiei de intretinere este cel stabilit de prevederile art. 529 C.Civ. indiferent cate datorii are el in alte parti.
Va sfatuiesc ca, daca nu va descurcati, sa solicitati sprijinul unui avocat.
Cu tot respectul, insa acel avocat are un onorariu pe care eu nu il pot achita. Nu am nici o posibilitate acum. Din fericire pt traiul zilnic monentan ma ajuta parintii care sunt pensionari pe caz de boala. Si una peste alta am avut si copilul internat 5 zile la cardiologie cu hta la doar 15 ani. Au fost cheltuieli, bani imprumutati pana la pensie. L.am intrebat pe tatal copilulu cu cat ar putea contribui la doctori dar nici nu s.a obosit sa raspunda. Nu am pisibilitatea sa angajez un avocat, insa am mare nevoie pt ca nestiind cum sa formulez si ce art sa specific cu siguranta el va castiga apelul! Va rog ajutatima!
Buna seara,
Tmeiul dumneavoastra de drept va fi
Art. 529 Cod Civil

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Sper ca TOATE datoriile domnului sa nu depasasca 1/2 din venitul net.

Pai acel credit la banca este de 1260 ron, dar instanta a specificat ceva de 600 intrucat are si sotia actuala care contribuie la cheltuielile lunare. .... In fine am sa vad ce voi face. Acel temei l.am avut pe fond. Acum eu trebuie sa argumentez probabil ceva in plus si sa sustin sa primesc 16,6% din venitul net realizat lunar nu dupa ce isi achita el bancile. Are vila are masina are si bani pt avocati insa vrea sa dea copilului doar 166 lunar! Pai unde este dreptatea care este afirmata in codul familiei si constitutie, si anume ca statul ocroteste drepturile minorului....... ? basme si povesti. Sper ca cineva sa ma ajute cu mai multe detalii si anume ce pot invoca si mentiona in raspuns pt a.mi mentine in fapt ceea ce am cerut si ceea ce am primit in fond. Multumesc
mai are un copil cu actuala sau de ce s-a stabilit 1/6pensie?
Ce scrie exact in legatura cu rata ?

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ... dani el dani el Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu ... (vezi toată discuția)