avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pentru pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pentru pensie de intretinere minor

Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei pensii de 16,6% din venitul net. Tot in hotarare specifica, ca instanta tine cont de cheltuielile ratelor lui la banci in valoare de 600 ron dar la final unde scrie "instanta hotaraste" spune clar 16,6% din venitul net lunar realizat. Am primit de la el pt luna februarie suma de 266 ron pensie, insa venitul lui net din acte este de 2200 ron. Si am primt ieri 31 martie si cererea lui de apel in care cere instantei sa specifice in hotarare ca va plati 16,6% pensie dar din venitul net dupa ce achita ratele totale la banci in valoare de 1260 ron! El normal la venit net 2200 ar trebui sa plateasca 366 ron lunar. Se poate ca in apel instanta sa hotarasca 16,6% din venitul net ramas dupa plata bancilor? Ce ar trebui sa spun in raspuns si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca eu nu am venituri monentan de cateva luni si nu imi permit un avocat. De aceea apelez la d.voastra online. Va multumesc.
Atat cerea de lamurire cat si apelul ar fi trebuit depuse la judecatorie. Cel mai probabil a fost o greseala a registraturii care nu a observat ca sunt 2 cereri cu destinatii diferite. In acest caz cererea de lamurire va fi trimisa de catre Tribunal inapoi la judecatorie.
La registratura sincer nu avea cum sa vada ca sunt 2 cereri diferite pt ca cea de apel este prima urmata de multe pagine de extrase bancare si apoi la sfarsit este atasata si cererea de lamurire. Si la dosar este asemenea. M.am uitat special. De depus au fist depuse la judecatorie apoi cei de acolo au trimis dosarul la tribunal si eu mi.au trimis comunicarea, insa nici asta nu am vazut pe plic sus........ Va multumesc mult pt tot ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ... dani el dani el Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu ... (vezi toată discuția)