avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pentru pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pentru pensie de intretinere minor

Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei pensii de 16,6% din venitul net. Tot in hotarare specifica, ca instanta tine cont de cheltuielile ratelor lui la banci in valoare de 600 ron dar la final unde scrie "instanta hotaraste" spune clar 16,6% din venitul net lunar realizat. Am primit de la el pt luna februarie suma de 266 ron pensie, insa venitul lui net din acte este de 2200 ron. Si am primt ieri 31 martie si cererea lui de apel in care cere instantei sa specifice in hotarare ca va plati 16,6% pensie dar din venitul net dupa ce achita ratele totale la banci in valoare de 1260 ron! El normal la venit net 2200 ar trebui sa plateasca 366 ron lunar. Se poate ca in apel instanta sa hotarasca 16,6% din venitul net ramas dupa plata bancilor? Ce ar trebui sa spun in raspuns si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca eu nu am venituri monentan de cateva luni si nu imi permit un avocat. De aceea apelez la d.voastra online. Va multumesc.
Buna seara. Acum am observat ca in cererea de apel este atasat la sfarsit si o cerere de lamurire a dispozitivului. Am reusit sa fac intampinarea cu ajutorul dumneavoastra, insa sunt nelamurita in ceea ce priveste cererea de lamurire. Trebuie sa specific ceva si desprea aceasta cerere? Sa cer si anularea acesteia? Mentionez ca nu stiu exact daca aceasta cererea de lamurire a fost trimisa la dosarul de fond sau direct in apel. Este consemnat temeiul art.443 ncpc. Va multumesc. Joi cel tarziu trebuie sa trimit intampinarea.
Cererea de lămurire a dispozitivului se adresează instanţei de fond, fiindcă aceea a emis sentinţa şi tatăl minorului cere explicaţii, precizări, privind unele texte din partea finală a sentinţei, ceea ce urmează după " Pentru aceasta, în numele legii hotăreşte". Vedeţi şi dvs. ce scrie în acea cerere de lămurire dispozitiv.
Eu am doar cererea facuta de el . Nu am primit nimic altceva. Unde sa sa vad ce scrie in cerere? La dosar in instanta? Nu trebuia sa primesc si eu raspuns sa fiu instiintata ce a hotarat legea dupa ce a depus el cererea? Multumesc.
Doamnă, postaţi aici ce scrie în cererea lui. Dosarul se poate studia la Judecătorie, la arhivă. Dacă a făcut cererea, până instanţa lămureşte, durează, probabil veţi primi şi dvs. un exemplar din actul respectiv. Dacă sunteţi din Vestul ţării, atunci dosarele se pot urmări direct de acasă, în baza unui cod primit de părţi, pe o aplicaţie a Curţii de apel Cluj.
Cerere de lamurire a dispozitivului sc nr 12464/2016 din doasar 22345/4/2016 de js4b in sensul precizarii sumei la care se face raportarea obligatiei de plata a pensiei de intr a minorului. In fapt in dispozitivul hotararii instanta a dispus obligarea sybs la plata catre minor a unei pensii de 1/6 din venitul net lunar incepand cu data introducerii actiunii. In mitivarea hotararii inst a retinut ca " tinand contbsi de celelalte obligatii de plata care greveaza veniturile sale precum si de faptul ca mai are in intr un copil inst ca stabili ca acesta sa achite in favoarea fiului o pensie lunara in cuantum de 1/6 din veniturile sale nete lunare". Asa cum rezulta din cele enuntate venitul susbsemnatului este diminuat de pkata ratei creditului imobiliar in cuantum de 1226 lei. Fata de cele de mai sus apreciem ca se impune lamurirea dispozitivului sc .... din dosar... in sensul precizarij sumei lacare se face raportarea obligatiei de plata a pensiei de intretinere catre minor.
Ata scrie. Multumesc

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ... dani el dani el Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu ... (vezi toată discuția)