avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pentru pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pentru pensie de intretinere minor

Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei pensii de 16,6% din venitul net. Tot in hotarare specifica, ca instanta tine cont de cheltuielile ratelor lui la banci in valoare de 600 ron dar la final unde scrie "instanta hotaraste" spune clar 16,6% din venitul net lunar realizat. Am primit de la el pt luna februarie suma de 266 ron pensie, insa venitul lui net din acte este de 2200 ron. Si am primt ieri 31 martie si cererea lui de apel in care cere instantei sa specifice in hotarare ca va plati 16,6% pensie dar din venitul net dupa ce achita ratele totale la banci in valoare de 1260 ron! El normal la venit net 2200 ar trebui sa plateasca 366 ron lunar. Se poate ca in apel instanta sa hotarasca 16,6% din venitul net ramas dupa plata bancilor? Ce ar trebui sa spun in raspuns si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca eu nu am venituri monentan de cateva luni si nu imi permit un avocat. De aceea apelez la d.voastra online. Va multumesc.
Deci,
La o sentinta data de prima instanta se poate face:
1. cerere de apel (conditionat de un anumit termen, de 30 de zile de ex) urmand ca acesta sa fie judecat de o instanta superioara
2. cerere de lamurire de dispozitiv, urmand ca aceasta sa fie judecata de aceeasi instanta care a dat sentinta. La randul ei, aceasta cerere va putea fi apelata...

Omul a mers, se pare, "la doua capete", ca sa nu piarda, totusi, termenul de apel.

Asadar, daca nu gresesc contextul, la doua actiuni, ar trebui sa faceti 2 intampinari. Ca si Martonze, nu inteleg ce spuneti dvoastra intrucat ceva nu e in logica procesuala.
În principiu, cred că în întâmpinarea la cererea de apel, doamna a precizat că, conform legii, intreţinerea este datorată la venitul net al celui cu obligaţia, fără a se ţine cont de cheltuielile pentru familia sa. Deci această cerere de lămurire dispozitiv este corectă, fiindcă, aşa cum scrie chiar domnul în cerere, instanţa reţine una, iar în dispozitiv scrie altceva.
S-ar putea să fie şi o tactică, poate domnul primeşte un răspuns convenabil, în sensul că din venitul realizat să se scadă cei 600 lei datorii la bănci ce-i revin(depinde şi pe ce perioadă sunt creditele) şi să-şi retragă cererea de apel, iar întâmpinarea doamnei să nu se mai judece.
Atunci doamna trebuie să facă apel la hotărârea completată, aşa cum a scris asaofi.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Deci...fiind din Bucuresti, doamna:
Ceea ce descrieti dvoastra este o cerere de lamurire de dispozitiv la care puteti raspunde, desi "meciul" este intre el si instanta. Pronosticul meu este ca instanta ii va respinge cererea considerand ca dispozitivul este destul de clar. Probabil acti primit cererea de la JS4.
O cerere de apel, la care trebuie sa formulati o intampinare, va va veni de la Tribunalul Bucuresti si abia acolo s-ar pune problema necorelarii intre consideratiile primei instante si dispozitivul sentintei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
asaofi, utilizator
Creditul imobiliar nu a fost dedus și nici nu poate fi dedus din venitul salarial lunar net.
Dacă ar fi așa,toată lumea ar lua credite să minimizeze obligația de întreținere.
Sunt excepții când se scade și plata ratelor când foștii soți au achiziționat creditul împreună, au mâncat împreună banii, iar acum despărțiți fiind, unul dintre ei plătește singur rata.
@asaofi, doamna a scris deja întâmpinarea la cererea de apel, spunea că trebuie să o depună joi.
Doamna Lorena, depuneţi-o măine, să nu ieşiţi din termenul de apel.

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ... dani el dani el Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu ... (vezi toată discuția)