avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pentru pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pentru pensie de intretinere minor

Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei pensii de 16,6% din venitul net. Tot in hotarare specifica, ca instanta tine cont de cheltuielile ratelor lui la banci in valoare de 600 ron dar la final unde scrie "instanta hotaraste" spune clar 16,6% din venitul net lunar realizat. Am primit de la el pt luna februarie suma de 266 ron pensie, insa venitul lui net din acte este de 2200 ron. Si am primt ieri 31 martie si cererea lui de apel in care cere instantei sa specifice in hotarare ca va plati 16,6% pensie dar din venitul net dupa ce achita ratele totale la banci in valoare de 1260 ron! El normal la venit net 2200 ar trebui sa plateasca 366 ron lunar. Se poate ca in apel instanta sa hotarasca 16,6% din venitul net ramas dupa plata bancilor? Ce ar trebui sa spun in raspuns si cum trebuie sa procedez? Mentionez ca eu nu am venituri monentan de cateva luni si nu imi permit un avocat. De aceea apelez la d.voastra online. Va multumesc.
Martonze, pana una alta nu sunt convins ca doamna a inteles ce cerere a primit. Din ceea ce ne scrie, e vba de o cerere de lamurire dispozitiv, la care nu ar fi nevoie de o intampinare prea elaborata. La fel de adevarat este ca procedura de judecare a unei cereri de lamurire de dispozitiv se face in regim de urgenta, asta presupunand ca nu se mai trece prin procedura prealabila de tip: cerere, intampinare, raspuns la intampinare, 2 luni termen de judecata. In cazul lamuririi de dispozitiv, se comunica actiunea odata cu citarea ptr termenul de judecata.
Apelul formulat de domnul, e inreg in 23 mar si, probabil comunicat ptr intampinare in 28 mar, si receptionat de doamna nu mai devreme de 3 apr, dandu-i-se 25 zile ptr intampinare. Habar n-am pe ce considerente si la ce actiune si-a socotit doamna ca joi 13 apr ar fi ultima zi de depunere a...ceva.
D9mnul asaofi. Eu am primit pe data de 31.03.2017 un plic mare in care se afla cererea de apel a nemernocului care se fofileaza de la plata. Am cererea de apel apoi sunt atasate niste foi cu extras de banca si la final atasat o cerere de lamurire a dispozitivului. Am o pagina care este comunicare adresa in termen de 15 zile de la primire pt carebsa depun intampinare, raspuns la apelul facut de el. Deci datele pe care le.ati specificat nu inteleg ce semnifica. Eu am inteles si am facyt intampinarea la apel pe care o voi duce maine la js4 si am sa intreb la arhiva de acea cerere de lamurire pt ca eu nu stiu nimic in acest sens si nici cand a depus.o domnul si nici nu am primit ceva in acest sens decat comunicarea de apel in data de 31 martie unde am gasit si aceasta cerere atasata. Probabil a depus.o odata cu apelul......nu am idee. Va multumesc .
Doamnă, nu are rost să mai cereţi hârtia de la arhivă, acea cerere de lămurire dispozitiv se adresează instanţei de fond, judecătorului care a dat hotărârea, veţi vedea că numărul de dosar va fi acelaşi, numai cu /a1. Dvs. chiar nu aveţi nimic de făcut , aşteptaţi să se lămurească, veţi primi şi dvs. un exemplar din hotărârea modificată. Dacă cumva nu vă convine ceea ce scrie în acea lămurire, puteţi face apel separat , DACĂ cumva el îşi retrage apelul.
Parerea mea e ca la acest apel veti avea castig de cauza chiar daca nu depuneti nimic. E bine totusi sa faceti intampinare pentru a dovedi interesul, intampinare pe care o puteti face linistita cu vorbele d-voastra, mi se pare imposibil sa ii dea lui castig de cauza, ratele nu se deduc din venit. Daca nu va descurcati scrieti si incerc sa va ajut eu, in situatii simple cum e cazul d-voastra, am rezovat si eu singura fara angajarea unui avocat.
Buna seara. Domnul a depus cererea aceea odata cu apelul. M.am uitat astazi in dosar si era deha la tribunal nu la judecatorie. Am intrebat cand s.a depus acea cerere de lamurire si este depusa pe 17 martie odata cu apelul. A mai specificat ca normal era sa depuna cererea de lamurire si sa astepte raspunsul care venea in cateva zile nu sa depuna odata cu apelul. Ce parere aveti? In logica mea ceva nu se leaga. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Clarificare date din sentinta ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! avand in vedere finalizarea unui dosar de partaj am primit sentinta in care scrie: ,,ia act ca nu s au solicitat cheltuieli de judecata de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa ... dani el dani el Buna ziua, la plata pensie de intretinere copil nu trebuia sa se tina cont si de ratele existente? In cazul meu, am dobandit un credit ipotecar impreuna cu ... (vezi toată discuția)