avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere crestere pensie de intretinere respinsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere crestere pensie de intretinere respinsa

buna ziua mi-am dat fostul sot in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere a ficei noastre .am primit o comunicare in care mi se cere sa vin cu o intampinare la cererea paratului el a depus o adeverinta precum ca nu are cum sa mareasca pensia pentru ca nu sunt schimbari in venitul lui .am inteles ca nu se poate acum eu ce trebuie sa depun la dosar si daca e obligatoriu .ca asta este nu se poate .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:48, 2 Februarie 2016
asa stiu si eu .de aceea spun ca nu ma pot bate cu morile de vint toti dau pareri dar adevarul este acesta daca el atit spune ca are eu ce pot sa mai fac
Corect, d-na avocat, dar dacă omul câştigă legal 588 lei şi plăteşte rate la bănci 1000 lei lunar, presupun că există o mică problemă. În plus, omul poate are şi alte venituri legale, poate lucra la mai multe firme, nu mai există salariu minim de 588 lei numai dacă lucrează part-time, aşa că numai de la Finanţe se poate afla venitul real, legal. Iar cel ilegal, din rate plătite la bănci sau din suma plătită pentru achiziţii de bunuri care depăşesc venitul de 588 lei lunar. Din 588 lei, un om nu-şi poate plăti nici măcar utilităţile de la apartament, dar are maşină cu care circulă şi mai şi mănâncă omul. Aveţi dreptate, adelina38, aici, acum, ne luptăm cu morile de vânt, fiindcă dacă , printr-o minune, instanţa vă admite cererea de a solicita de la ANAF veniturile legale ale tatălui şi analizarea surselor de venit cu care şi-a cumpărat apartament şi trăieşte la nivel de 5 ori faţă de veniturile declarate, el ar putea declanşa un război împotriva dvs., prin intermediul copilului şi în virtutea drepturilor sale încât aţi ajunge să preferaţi a-i plăti Dvs. lui, numai să vă lase să trăţi :(
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Martonze, utilizator
nu va contrazic aveti dreptate si d-voastra si dna avocat asa ca va rog sa-mi dati sfatul util si intelept ca sa stiu sigur ce sa fac si cu ce arme" sa-l pocnesc" sa lupt:).
Cel mai puţin nociv mi se pare să cereţi ca instanţa să ceară de la ANAF veniturile domnului, motivând că domnul şi-a cumpărat apartament şi circulă zilnic (?) cu maşina, ceea ce depăşeşte venitul de 588 lei. Instanţa ar fi obligată să accepte cererea dvs.
Partea cu reclamaţia la ANAF din partea dvs., în nume privat , chiar dacă mi s-ar părea corectă d.p.d.v. al dreptului copilului la susţinere materială, eu personal nu aş face-o, fiindcă eu urăsc delaţiunea; grav este că instituţiile care au competenţă în aceste probleme nu-şi fac datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor Prin hotararea judecatoreasca de divort s-a stabilit ca fostul sot sa imi plateasca pentru copil pensie de intretinere incepand din ianuarie 2001, in valoare ... (vezi toată discuția)
Apel pentru pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei ... (vezi toată discuția)