Buna ziua! Pana acum am stat in chirie impreuna cu sotia mea, un an. Acum am reusit sa ne mutam in casa noastra. Totusi, cand am plecat, proprietarul a veni si a verificat totul, a spus ca e ok si ramane sa imi dea garantia. Dupa cateva ore ma suna si imi spune ca cuptorul e distrus (desi l-am spalat si curata, prezinta doar urme de uzura) si incepe sa tipe si sa faca urat. Acum nu stiu daca imi mai da garantia. Problema e ca eu am semnat cu el un contract de la agentia imobiliara in care se mentioneaza ca platesc chirie si ce suma dar si un contract de comodat pe care mi l-a bagat pe gat. Eu nu am primit nicio chitanta de la el. Daca nu imi da garantia, as putea actiona in vreun fel (ANAF, instanta) ? Multumesc!
Uzura normala a unui bun, este o chestiune care tine de inchiriere, acceptabila.
Aveti ambele contracte? si de inchiriere si de comodat?
Legal el trebuia sa declare la Finante contractul de inchiriere si sa plateasca impozit, era datoria lui- pentru contractul de inchiriere.
Pentru cel de comodat, nu are nicio obligatie la Finante.
In masura in care puteti dovedi ca este de fapt o inchiriere si se precizeaza si in contractul de inchiriere acea garantie, puteti recupara suma in instanta, facand de asemenea dovada ca acel comodat este fictiv, in realitate fiind vorba de o inchiriere "deghizata"...
Puneti-i in vedere toate aceste lucruri inainte sa mergeti in instanta, poate isi va reveni la realitate :)
Multumesc mult, deja l-am instiintat, dar se pare ca nu are niciun efect pe motivul 'lasa ca il sun eu pe tata si rezolv' :). Nu mai este vorba de bani acum ci vorba de orgoliu, asa ca voi merge pana la capat cu asta. Va multumesc!
Anterior actionarii in instanta trimiteti-i prin posta cu confirmare de primire/curier cu dovada de primire o notificare prin care ii solicitati sa va restituie garantia.