avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vanzare proprietate privata a statului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vanzare proprietate privata a statului

O institutie publica, organ de specialitate al administratiei publice centrale, poate sa vanda un imobil achizitionat din surse proprii si care apartine domeniului privat al statului?
Exista o reglementare legala a modalitatii de instrainare a acestor imobile, alta decat cea prevazuta de codul civil?
In ce conditii si in baza caror legi/hotarari/ordonante se aproba vanzarea acestor imobile aflate in proprietatea privata a statului?
Nu am reusit sa gasesc nimic in legislatie referitor la aprobarea vanzarii acestor bunuri, singura prevedere clara fiind art. 4 din Lg 213/1998 care ma duce cu gandul la dreptul civil insa fiind instituie publica, se supune legii achizitiilor publice si ma gandesc ca trebuie sa mai fie o hotarare, ordonanta..........care sa spuna cum se procedeaza.

Alte discuții în legătură

Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Mijloace fixe ContSters89491 ContSters89491 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Suntem Institutie publica...si avem niste mijloace fixe care sunt trecute in contabilitate (eu cu aceasta contabilitate nu ... (vezi toată discuția)
Un contract de concesiune poate fi cesionat? Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: - un lac poate face obiectul unei vanzari-cumparari? - contractul de ... (vezi toată discuția)