Buna ziua,
Vroiam sa stiu daca am vre-o sansa in urma unei plangeri penale pentru neplata pensiei de intretinere impotriva tatalui care este plecat cu viza temporara de munca (H2B) in SUA, si care nu si-a mai indeplinit datoria de anul trecut din mai 2015. Vroiam sa stiu daca tribunalul sau politia se intereseaza la ambasada SUA din Bucuresti,deoarece acesta ar trebui ca in anul acesta sa vina pentru reinnoirea vizei ( pe care o face o data la 3 ani )si daca se intampla ca acesta sa ceara viza ptr o noua perioada,sa fie impiedicat pana nu-si achita datoria? Pentru ca am inteles ca daca nu realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei, degeaba depun plangere, si ca pe aceasta baza se claseaza dosarul, nefiind rea-vointa din partea tatalui.Se poate da prin interpol, ceva, ca acesta sa fie gasit si tras la raspundere?
Nu aveți șanse deoarece este necesar să fie dovedită reaua credință a celui obligat la plată. Noțiunea de rea credință în acest caz este mai complexă astfel că, în speța dată, cauza se va clasa. Există șanse doar în mod teoretic și doar în funcție de probatoriu.
solicitati printr-o cerere scrisa inregistrata la parchet, in care sa mentionati si nr.dosarului penal care se afla in cercetare ptr abandon de famile, ca fostul sot sa depuna copie legalizata de pe pasaport de la prima pagina si pana la ultima pagina.binenteles ca acesta nu are nicio obligatie sa depuna aceasta copie, dar daca tot nu are nimic de ascuns si ptr a dovedi totusi ca nu cu rea credinta nu achita pensia...ar putea sa depuna acest pasaport.daca nu il depune puteti merge mai departe cu o plangere in instanta impotriva ordonantei de clasare,in cazul in care el nu va depune la dosar documentele solicitate de dvs, pe motiv ca de fapt cu rea credinta nu achita pensia, ca are ceva de ascuns si ca organul de urmarire penala nu a cercetat si nu a insistat pe depunerea acestui document esential la dosarul cauzei dvs, toate astea binenteles in interesul superior al minorului si ptr aflarea adevarului.
incercati si asa! bafta!
In mod normal ar trebui audiat pentru a se stabili care este situatia.
Problema este insa aceea ca ar trebui dovedit ca realizeaza venituri si in lipsa acestei dovezi nu poate fi condamnat.
Parerea mea este ca ar trebui sa faceti in asa fel incat sa poata fi audiat cand vine in tara si asa ati putea avea sanse.
Este logic ca ceva venituri trebuie sa realizeze in SUA dar pentru condamnare trebuie dovedit in mod cert.
Ar fi interesant ce ar declara el daca ar fi audiat...