Am cumpărat un apartament şi o boxă într-un bloc nou, de la dezvoltator, tranzacţia este finalizată, totul este achitat, cu contract de vânzare la notar. În jurul blocului este parcarea, numerotată, delimitată, pavată. Dezvoltatorul ne presează acum cu locurile de parcare din preajma blocului, spunând că peste o lună pune barieră la parcare şi intră doar proprietarii parcărilor, locuri în parcare sunt evident mai puţine decât apartamente... Din câte cunosc dezvoltatorul are un singur cf pt tot terenul, adică terenul de sub bloc în aceeaşi oală cu parcarea, deci NU are cf pe fiecare loc în parte, ci un singur cf pe toata parcarea şi susţine că nici nu poate obţine cf pt mine. Am fost sfătuită de un notar să nu cumpăr în aceste condiţii şi eu sunt o persoană de bună credinţă, care respectă legea, care nu aruncă banii pe garduri dar rămân fără parcare, cu principiile? Este legal să cumpăr un loc fără cf individual? Pe acel teren al dezvoltatorului este menţionat un drept de servitute în cf-ul pe care l-am avut la dispoziţie, în favoarea companiei de gaze. Puteţi vă rog să mă sfătuiţi cum să procedez? Mulţumesc pentru înţelegere.
Dezvotatorul poate vinde în mod legal fiecare loc de parcare fără carte funciară individuala? Notarul agreat de dezvoltator poate autentifica înscrisuri incerte? Dacă vă rog puteţi să îmi scrieţi ce documente ar trebui să prezinte dezvoltatorul pentru a putea vinde în mod legal un loc în parcare? Vă mulţumesc.
Ce bine că există autorităţi locale! Azi am telefonat la direcţia de specialitate din Primăria din T şi am aflat cu stupoare că dezvoltatorul care cere 3000 de euro pe locul de parcare şi care pune barieră de la 1 martie de fapt nici nu are autorizaţie de costrucţie pentru parcarea de 65 de locuri...De aceea nu poate da cf individual pe fiecare loc de parcare, pentru că ea, parcarea nu există în acte!